Podijeli objavu
Završena je istraga o avionskoj nesreći kod Mostara u kojoj je smrtno stradalo pet osoba. Istražni tim kojeg je okupilo Ministarstvo prometa i komunikacija BiH sačinio je izvještaj o detaljima i uzrocima ovog tragičnog događaja koji će, kako saznajemo, dokazati kako su “neke špekulacije o nesreći u potpunosti promašene”.

Sekretar Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH Igor Pejić rekao je za Klix.ba kako će izvještaj na 67 strana biti predstavljen javnosti nakon što predstavnici Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA), Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi (BHANSA) te Aerodroma Mostar daju svoj komentar na istragu.

“Vjerujem da će nam institucije dostaviti njihove komentare danas ili sutra. Istraga je završena i svi su dobili izvještaje u originalu kako i nalaže Konvencija o međunarodnom civilnom zrakoplovstvu. Čekalo se malo duže na završetak istrage zbog nalaza obdukcije. Specijalista sudske medicine doktor Željko Karan uradio je vrlo ozbiljan nalaz na više od stotinu strana”, kazao nam je Pejić.

Na pitanje da li je istraga potvrdila informacije o nesreći koje su se ranije kretale po medijima, Pejić nam odgovara: “Mogu vam samo reći da su neke špekulacije o nesreći u potpunosti promašene”.

Podsjećamo, pojedini mediji prenijeli su informaciju kako avion u kojem je poginulo pet osoba nije imao tehničkih problema te kako je pilot Ivan Karačić u letu doživio infarkt.

Podsjećamo, u padu malog aviona kod Mostara stradali su pilot, troje djece i još jedna mlađa osoba. Školski avion srušio se u južnom dijelu grada kod Aluminijskog kombinata.

(Vijesti.ba / Klix.ba)

Podijeli objavu

Odgovori