Podijeli objavu

Samo dva dana nakon što je osvojila turnir u Nottinghamu Donna Vekić je poražena na startu travnatog WTA turnira u Birminghamu od Amerikanke Allison Riske s 2-6, 6-7 (2)

Osječanka se nije snašla u dvoboju s Riske, 46. igračicom svijeta, koju je pobjeđivala u oba njihova međusobna dvoboja lani na Tajvanu i ove godine u Indian Wellsu. U prvom setu je očito umorna Vekić dvaput gubila svoj servis, a u drugom setu nije bilo “breaka”, iako je Donna imala lopte za obrat u drugom i osmom gemu. U 13. igri Amerikanka je odjurila na prednost 3-0 i 5-1 i nastup u Birminghamu je za Vekić bio gotov  nakon sat i pol igre-navode Sportske novosti.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović izgubio je dvoboj 1. kola travnatog ATP turnira u njemačkom Halleu od Rusa Mihaila Južnog s 3-6, 6-7 (6).

 Tridesetosmogodišnji Karlović je izgubio “dvoboj veterana” protiv 34-godišnjeg Južnog, koji je iskoristio i Karlovićev umor jer je prije dva dana igrao i izgubio finale Hertogenbosha. Karlović je loše započeo meč i izgubio svoj servis u šestom gemu, a nakon što je, opet na svoj servis, spasio set-loptu kod 3-5, u narednom gemu je Karlović imao čak četiri “break-lopte” da ostane u setu, no Južni je sve spasio.

U drugom setu su obojica propustila samo po jednu loptu za obrat, a u 13. igri Južni je poveo s 4-0, Ivo se vratio s pet uzastopnih poena i poveo s 5-4, potom spasio meč-loptu kod 5-6, ali je drugu na svoj servis Južni iskoristio i otišao u 2. kolo.

Bio je ovo njihov peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Južnog, kojeg je Karlović uspio pobijediti samo prije tri godine i to upravo u Halleu.

Podijeli objavu