Podijeli objavu

Raznolikost i kreativnost na dosta različitih materijala inspiracija su Designe By Helena. Njezin rad veoma je tražen za posebne i svečane prigode i kao takav dosta zanimljiv. U njima se ogleda želja kupaca da obraduju svoje najmilije. Pri potrazi za nečim jedinstvenim i unikatnim radovi iz ove radionice uspijevaju doći do onih koji traže samo najbolje.

Kako ste se počeli baviti ovom vrstom ručnog rada?

Iako sam oduvijek imala u sebi ljubav prema tome, počelo je sasvim slučajno, sa prvom napravljenom papirnom tortom koja je mnoge oduševila. Izrađivala sam i kutijice od papira. Nakon toga napravila sam fb stranicu, svoj logo i šila  torbe od najlona. Ubrzo je uslijedila suradnja sa Modamo.kreARTiva dućanom na poziv Ane Ćavar. Tako su kupci mogli da vide gotov proizvod uživo, a ne samo na stranici. Vremenom se to proširilo na mnogo različitih stvari koje izrađujem nastojeći da ostvarim sve svoje kreativne ideje.

 Što se može naručiti i što se najviše naručuje?

Pored spomenutih papirnih torti, kutijica, torba i cekera izrađujem i dekupaž na svim materijalima za sve prigode, ukrasne svijeće za sve prigode, personalizirane čestitke, svadbeni program, program za djevojačku večer, ukrase za Božić, šijem krsne košuljice i odjeću.

Najviše se naručuju svijeće i personalizirane čestitke. U vrijeme Božića je najveća potražnja za personaliziranim kuglicama za bor. Program za vjenčanje je isto jako tražen. Ustvari mogu reći da sam sretna što čim završim narudžbu stiže nova. Zbog toga hvala mojim kupcima.

 Općenito govoreći, koje je Vaše mišljenje o ručnim radovima i potražnjom istih u našem gradu?

Moram istaknuti da mi je drago što je ručni rad jako tražen i cijenjen. Kupci sebe ili nekog svog dragog žele obradovati nečim unikatnim. Zbog toga je sve veći broj onih koji žele raditi ručne radove. Moram reći da ima jako puno onih koji se ističu od drugih i sviđa mi se ono što rade. Jedino mi je žao što ima i onih koji rade kopirajući druge umjesto da rade na osmišljavanju svojih ideja i svog stila.

Vaš je rad baziran prvenstveno na svečanim prigodama. Izrađujete li nešto što se može iskoristiti i u svakodnevnim situacijama?

Naravno. Radila sam i restauraciju ogledala i ostalih predmeta. Za jedan razred osnovne škole sam radila kreativne džepove za pitanja i zadatke iz pojedinih predmeta.

Jeste li izlagali svoje radove?

Pored spomenute suradnje sa Modamo.kreARTiva dućanom izlagala sam kao član Udruge Očima kreativaca. To je jedna predivna ekipa kreativnih i meni jako dragih ljudi. Bilo je mnogo izlaganja po sajmovima koji su uvijek bili i humanitarnog karaktera i zbog toga smo jako ponosni.

 Koliko vremena treba za izradu jednog predmeta?

Kada me kupac pita za koliko će narudžba biti gotova uvijek kažem da zavisi koliko imam ostalih narudžbi. Svaka izrada ima svoj proces bojanja, sušenja i ukrašavanja. Nikad nisam gledala za koliko vremena nešto uradim, jer uvijek radim više stvari odjednom. Moji kupci znaju da sve dobiju u naručenom roku i jako brzo. Ima tu i narudžbi u zadnji tren, neprospavanih noći, ali kad se nešto radi iz ljubavi ništa nije teško.

Počeli ste se baviti i izradom odjeće. Kakav je modni izričaj koji pri tome želite predstaviti?

Šivanje i dizajn su moja velika ljubav. Ne šijem po narudžbi, jer to ne želim. Što osmislim sašijem i objavim. Istaknula bih kolekciju majica i tunika sa citatima Alice in Wonderland i The Wizard of Oz. One su casual i mladenačke. Moram istaknuti da ono što šijem nisu mali konfekcijski brojevi nego su zbog vrste materijala i kroja namijenjeni i za osobe koje nose veće konfekcijske brojeve.

Po čemu se najviše prepoznaje poklonjeni ili kupljeni proizvod iz Vaše radionice?

Pored mog prepoznatljivog stila sve što izađe iz moje radionice prepoznaje se po mom logu, bilo da je riječ o stvarima ili odjeći na čijim je etiketama moj logo.

  Imate li u planu izrađivati još neke nove inovativne predmete i odjeću?

Planova je jako mnogo. Uvijek kažem da ja sanjam, vjerujem u sebe i stvaram. Svi koji prate moje radove znaju da uvijek nastojim iznenaditi novitetima.

Gdje Vas se može kontaktirati?

Kontaktirati me mogu na fb stranici Design By Helena ili putem instagram profila helena-aleric-design-by-helena.

Uredništvo

Podijeli objavu