Podijeli objavu

Oduvijek su se novine čitale od traga, omladina bi čitala sport, stariji vremensku prognozu i osmrtnice.Reklo bi se, ništa nenormalno, jedni žele pročitati neku aktualnost o svojim miljenicima- idolima, a drugi vidjeti je li je umro netko im znan?

Međutim, u sveopćim promjenama, uglavnom na lošije, omladina bez posla i bez ikakve perspektive, novine čita od početka, a stariji su ostali pri svome. Čudno, zanimljivo i tragično! Samo se ne pitajte zašto.

Naime, novinske prve stane uglavnom pišu o bolesnoj i umirućoj državi, a zadnje o umrlima, koji su jedini pamtili neka bolja vremena.

Pitate se; prelista li tko cijele novine?

Pa središnje stranice su posvećene samo onima s dobrim tlakom i imunima na stres, jer su uglavnom popunjene statistikama onih koji su grobari onih s početka i s kraja novina. Tu su i bajkovite ponude nedokučivih želja!

Nude se egzotična putovanja, nama nedokučiva, a valjda u nadi ne bi li u političarima probudili i taj oblik nepotizma pa na ista poslali nekoga od svojih srodnika.

Nudi se sve i svašta, skupi automobili, veliki gospodarski objekti “zarađeni” na privatizacijama, za ne zaboraviti, tu su i reklame za neka brza i privatna sveučilišta, opet rezervirana za one koji već znaju koje ih radno mjesto čeka i imaju novce za brze diplome!

Što, pitate se otkuda novac nezaposlenima?

Ipak, malo temeljitije pročitajte sredinu tiska, urednicima se znaju omaknuti i takve vijesti, vidjet ćete kolike plaće imaju predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti!

To su iznosi koji uveliko prelaze 120 000 KM na godišnjoj razini, naravno, nisu uračunati troškovi službenih automobila, mobitela, dnevnice s opet službenih putovanja, kao i sve druge režije njihova života. Dobro, u odnosu na naprijed navedeno, primanja za odvojeni život i troškovi luksuznog smještaja u metropoli su zanemarivi, mada ih ne bi mogao svojim plaćama zadovoljiti niti jedan prosječan državni službenik, naravno, ako nije srodnik političke oligarhije!

Sitnica!

Za taj veleumni rad koji ustvari čini crnu kroniku s naslovnica i početka novina, ti dužnosnici na mjesečnoj razini utroše i do dvadesetak radnih sati.

Zato, dragi čitatelji i ovog portala, dobro promislite o onome što čitate u crnim kronikama zvanim dnevne tiskovine,među koje ubrajamo i ove portalske vijesti, i o ono što poduzimate za promjenu političke situacije u državi, društvenog standarda, pa i za osobni interes.

Ne nasjedajte na slatkorječive izjave oporbenih čelnika, parlamentaraca i trećerazrednih zastupnika, koji apsolutno identično uživaju privilegije umiruće države.

Licemjerno je pozivanje na opstanak, i s oltara i s govornice u parlamentu, jer vama je tisuću puta teže i lošije nego njima, zato, prije nego kupite kartu za zapad, imajte dovoljno građanskog ponosa, izađite na ulicu i gospodski, a to vi,za razliku od njih, i jeste, recite im što ih spada. Recite im da ćete svoje kuće i stanove prodati Kinezima, Arapima, odnosno svima onima koji lutajući po svijetu znaju ostaviti pustoš iza sebe.

Pa onda, eto im pristupnih pregovora za članstvo ni s kim i nigdje, a nepotizam neka razvijaju tako što će sami i sa svojima kopati kante od smeće, za preživjeti. Recite im, ako za vama – nama odluče i oni poći (pobjeći) na zapad, da se baš tome radujemo.

Pa, kom opanci, kom obojci!

 

 

piše: Odlazeći Mostarac

Podijeli objavu