Podijeli objavu

Petra Martić i Daria Gavrilova ostavile su i posljednja zrnca snage na wimbledonskoj travi u velikom dvoboju prvog kola travnatog Grand Slama. U iznimno neizvjesnom ogledu Petra je nakon više od dva i pol sata igre sa 6:4, 2:6 i 10:8 svladala favoriziranu Australku, inače 21. igračicu svijeta i 20. nositeljicu turnira.

Nijanse i fizička sprema odlučivale su u konačnici meč. Iako se činilo da je Petra prva počela padati sa snagom i koncentracijom, pad Gavrilove bio je puno jači. Počeli su je hvatati grčevi, unatoč kojima je bila u egalu s Hrvaticom. Ipak, u ključnom, 17. gemu trećeg seta, Gavrilova je nakon 12 minuta borbe ipak popustila, Martić je došla do breaka i onda ga sigurno potvrdila za novu veliku pobjedu.

Petra je tako potvrdila sjajnu formu otkako se prije nekoliko mjeseci vratila na Tour, nakon kvalifikacija uspješno je apsolvirala i prvu stepenicu glavnog ždrijeba Wimbledona.

Kako je Hrvatica ušla u meč činilo se da će Gavrilova biti pometena, dvaput je oduzela servis Australki u prvom setu, svoj izgubila samo jednom, i bez većih turbulencija uzela set sa 6:4, iskoristivši drugu set-loptu.

Dobro je Petra izgledala i u drugom setu, sve do treće igre – imala je Hrvatica dvije break-prilike, ali ih ne uspijeva iskoristiti, nakon čega Gavrilova počinje igrati sve bolje. Rapidno je Petra pala sa snagom, od 2:2 Gavrilova uzima četiri uzastopne igre i dolazi do seta, a zatim niz nastavlja i u odlučujućem trećem setu, zaustavivši se na pet osvojenih igara uzastopno.

Martić nije izgledala kao da ima previše šanse, poprilično je pala sa snagom, a zatim je u osmoj igri Gavrilova došla do 15:40 i dvije break-lopte. Petra pogađa as, zatim sjajno izlazi na mrežu, anulira break-prilike i dolazi do 4:4.

Meč je kulminirao u 17. igri, servirala je Gavrilova i nije mogla sakriti bolove u stražnjoj loži. Iako se poprilično mučila s grčevima 20. je nositeljica dugo izdržala, 12 minuta i pet break-prilika bilo je potrebno Hrvatici kako bi došla do breaka. Uspjela je Petra, Gavrilova više nije mogla, lagano hrvatska kvalifikantica na svom servisu potvrđuje break i prolazi u drugo kolo Wimbledona.

Petra još uvijek ne zna protivnicu u drugom kolu, igrat će protiv pobjednice ogleda Allertova – Ozaki.

Izvor: sportnet.hr

Podijeli objavu