Podijeli objavu

Po osebujnosti  rada gospođe Ivanke Kulaš prepoznaje se kvaliteta, čak i u odbačenim stvarima. Osim predivnih slika, nakita napravljenih od neobičnih materijala do restauracije starih komada namještaja, obuhvaća sve vidove kreativnosti i mašte.

Što ste prvo počeli izrađivati?

Prvo sam počela slikati, točnije 2004. godine, a potom oslikavati boce motivima vinove loze.

Koliko vremena treba od inspiracije do realizacije Vaših radova?

Od inspiracije do realizacije  radova nema baš određeno vrijeme, jer to najčešće ovisi o materijalu potrebnom za realizaciju nekog uratka. Ali se trudim u što kraćem vremenu ostvariti svoje zamisli u čemu mi uvelike pomaže moj suprug.

Na što ste najviše ponosni od svih proizvoda koji izađu iz Vaše radionice?

Različita su područja moga rada, tako da mi je teško procijeniti na što sam najponosnija. Ponosna sam na svaki uradak koji uspijem ostvariti kako sam zamislila, a pritom se sviđa ljudima.

Vaši su radovi, pogotovo svijećnjaci, popularni na vjenčanjima. Ima li nekih posebnih želja od strane mladenaca?

Vjenčanja nisam do sada radila, ali evo ukazala mi se prilika da i tu svoju želju ostvarim. Tom ću prilikom svakako koristiti unikatne svijećnjake iz naše radionice za dekoriranje stola mladenaca uz ostale dekoracije.

Sav stari namještaj obnavljate i prilagođavate današnjem stilu. Koliko Vam zadovoljstvo pričinja činjenica da ste, u jednu ruku, oživili nečiju uspomenu i učinili ponovno upotrebljivim?

Stari namještaj popravljamo i bojimo te mu tako produžavamo vijek trajanja i dajemo novi izgled. Sretni smo kad jedan stari komad namještaja spasimo i učinimo ga ponovno korisnim i lijepim njegovim vlasnicima.

 Koje boje i detalje preferirate?

Radimo samo bojama i lakovima na bazi vode, a slikam suhim pastelom i akrilnim bojama.

 Ima li neki materijal koji Vam posebno odgovara?

Različite materijale, kao i tehnike, rado isprobavamo i ako je moguće ukomponiramo u izradu.

Imate li u planu neke nove kreacije?

Već sam dosta svojih zamisli i ideja uspjela realizirati te sad radim na kvaliteti izvedbe i plasmanu istih.

 Odazivate se na sve humanitarne akcije i prodajom svojih proizvoda pomažete drugima. Smatrate li ovakav vid nesebičnog pomaganja kao veliku potrebu da pozovete i ostale kako bi se uključili?

Udruga kreativaca pod nazivom „Očima kreativaca“ čiji sam član uvijek sudjeluje u humanitarnom radu, te svaka naša izložba ili sajam ima humanitarni karakter. Do sada smo u tom pravcu jako uspješno djelovali, a i dalje namjeravamo nastaviti s humanitarnim radom. Osobno se rado odazivam humanitarnim akcijama.

Samo da još  dodam, izrađujemo unikatne svijećnjake, lampe, ogledala, dekoracije za blagdane, vjenčanja, umjetničke slike te restauriramo namještaj. Sve se to na jednom mjestu može vidjeti na mom fb profilu i fb stranici Q-design kao i na izložbama i sajmovima Udruge.

Uredništvo

 

Podijeli objavu