Podijeli objavu
Izoard – Francuski biciklist Warren Barguil (Sunweb) osvojio je svoju drugu etapu na Tour de Franceu popevši se prvi na 2360 metara nadmorske visine i vrh Izoard, gdje je bio cilj 18. etape, dok je Britanac Chris Froome (Sky) došao na cilj kao četvrti te zadržao žutu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu.

Barguil je ovom pobjedom potvrdio i naslov najboljeg penjača ovogodišnjeg Toura. Sve do šest kilometara prije cilja vozio se u skupini koju su činili vodeći u ukuponom redoslijedu, a onda je odlučio krenuti po etapnu pobjedu. U tom je trenutku na čelu bio Kolumbijac John Darwin Atapuma (UAE Team Emirates) s dvije minute prednosti. Barguil ga je uhvatio na 1,5 km do cilja, a na kraju ga ostavio 20 sekundi iza sebe.

U završnici etape Francuz Romain Bardet (AG2R) uspio je nadmašiti Froomea i osvojiti treće mjesto, koje mu je donijelo četiri sekunde bonifikacije, probio se na drugo mjesto ukupnog redoslijeda i smanjio zaostatak za braniteljem naslova na 23 sekunde. Rigoberto Uran (Cannondale-Drapac) bio je peti, stigavši na cilj dvije sekunde poslije Bardeta i Froomea.

Hrvatski predstavnici Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates) i Robert Kišerlovski (Katjuša Alpecin) bili su u skupini 54 vozača koja se odvojila na početku etape. Đurasek se pri vrhu držao sve do početka završnog uspona, ali se nije imao snage ostati među vodećima pa je i Kišerlovski došao na cilj prije njega, kao 37. sa zaostatkom 6:41 minuta. Đurasek je bio 50. zaostavši za Barguilom 10:46 minuta.

U ukupnom redoslijedu Kišerlovski je na 34. mjestu, a Đurasek je 48.

U petak je na rasporedu 19. etapa dužine 222,5 kilometra od Embruna do Salon-de-Provencea, u kojoj bi se za etapnu pobjedu trebali boriti sprinteri i univerzalci, dok će subotnja utrka na kronometar u Marseilleu (22,5 km) trebala biti odlučujuća za ukupnu pobjedu. Njoj je sve bliži Chris Froome, što bi mu bio četvrti trijumf na Tour de Franceu, nakon pobjede 2013. i na posljednja dva izdanja.

Izvor: Hina

 

Podijeli objavu

Odgovori