Podijeli objavu

Priređena je biciklistička vožnja na ruti Metković-Mostar-Jablanica-Rama-Uskoplje-Bugojno-Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Posušje-Ljubuški-Metković, kojom se nastojalo skrenuti pozornost na osobe oboljele od Alzheimerove bolesti.

Naime, obitelj Josipa Kiridžije, čiji otac boluje od Alzheimerove bolesti, ulaže velike napore u borbi s tom zahtjevnom bolešću, pri čemu najveći teret podnosi supruga Snježana sa sinovima Tomom i Kristijanom. Uz članove obitelji u njezi sudjeluju i članovi Udruge Otac Ante Gabrić.

Kako bi se skrenula pozornost na oboljele od Alzheimerove bolesti, obitelj je odlučila organizirati biciklističku vožnju na gore spomenutoj ruti i time ukazati da postoji veliki broj obitelji koje se šutke nose s tom teškom bolesti.

U subotu rano ujutro Nermin Palić u Josip Kiridžija krenuli iz Metkovića put Mostara, gdje su im se pridružili Goran Bralo i Nikola Petrić te s njima odvozili dio rute. U automobilu su ih pratili Nikica Batinović, Mate Batinović i Kristijan Kiridžija. Biciklisti su tijekom vožnje svladavali velike uspone i teškoće s vjetrom koji im je puhao u prsa. Palić i Kiridžija vratili su se u Metković oko 20:30, čime je završena vožnja biciklima od 320 kilometara.

Izvor: Vijesti Metković.hr

 

Podijeli objavu