Podijeli objavu

Sezona kupanja u punom je jeku, a posljednjih nekoliko turističkih sezona u gotovo svim odredištima na jadranskoj obali bio je prisutan trend rezerviranja plažnih mjesta ostavljanjem ručnika preko noći kako bi se sačuvale one najbolje pozicije za drugi dan.

U borbu s uzurpatorima plaža ručnicima upustio se i načelnik Brela Stipe Ursić koji je objavio kako su u Brelima plaže očišćene od ručnika i ostalih rekvizita te priložio fotografije kao dokaz.

“Dragi Breljani, problem “rezervacije” plaže ručnicima, nešto je što postoji u svakoj općini na Jadranu i u zadnje vrijeme je aktualan u svim medijima. Tom problemu u našoj općini odlučili smo stati na kraj. Komunalna grupa postavila je 45 tabli duž cijele šetnice.

Na svakoj plaži stoji zabrana ostavljanja ručnika bez nadzora i to u periodu od 22h navečer do 8h ujutro. Sve stvari bez nadzora kupe se svakodnevno. Rezultate te akcije možete pogledati na slikama ispod gdje je vidljiva i ura kad je snimljeno. Više nema niti jednog ručnika”, napisao je na svojem Facebook profilu načelnik Brela Stipe Ursić.

Izvor: Jutarnji list

Podijeli objavu