Podijeli objavu

Iz Ureda Predsjednika priopćeno je kako je takav iznos opravdan jer su morali pozvati “vanjskog suradnika” jer je bilo hitno te da bi troškovi uljepšavanja francuskog predsjednika u idućem razdoblju trebali biti niži.

Novi francuski predsjednik Emmanuel Macron šokirao je javnost priznanjem koliko je novca morao izdvojiti za uljepšavanje tijekom svoja prva tri mjeseca boravka u Elizejskoj palači. Francuski politički tjednik le point objavio je da je francuski predsjednik dobio dva računa od vizažistice Natache M, jedan na iznos od 10 tisuća eura, a drugi na 16 tisuća eura.

Iz Ureda Predsjednika priopćeno je kako je takav iznos opravdan jer su morali pozvati “vanjskog suradnika” jer je bilo hitno te da bi troškovi uljepšavanja francuskog predsjednika u idućem razdoblju trebali biti niži.  Iako je javnost šokirana, činjenica je da je Macronov prethodnik, Francois Hollande, na šminku mjesečno trošio 10 tisuća eura bruto, a Nicolas Sarkozy svojeg je visažista plaćao 8.000 eura mjesečno neto. Hollande će, čini se, ipak ostati kao najtrošniji predsjednik za vlastito uljepšavanje jer je isplatio 99.000 eura svojm osobnom frizeru koji je i primao naknadu za smještaj i za obitelj.

Izvor: Večernji.hr

Podijeli objavu