Podijeli objavu

Koristi bazu podataka riječi i rečenica koje su napisali novinari i proizvodi vijesti u tri koraka: prvo prikuplja podatke, zatim piše rečenice i na kraju provjerava gramatiku.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap uvela je automatizirani sustav izvještavanja s nogometnih utakmica engleske Premier lige, što je ključna prekretnica u naporima agencije za bolje praćenje engleskog nogometa. Softver nazvan Soccerbot koristi algoritam koji oponaša način na koji novinari pišu. Sustav je uspješno testiran u praćenju svih utakmica Premiershipa prošle sezone. Soccerbot je proizveo ukupno 380 automatiziranih probnih vijesti, a svaku od njih je objavio unutar jedne ili dvije sekunde nakon završetka utakmice.

Program koristi bazu podataka riječi i rečenica koje su napisali novinari Yonhapa i proizvodi vijesti u tri koraka: prvo prikuplja podatke, zatim piše rečenice i na kraju provjerava gramatiku. Yonhap je najavio da će razviti sličan program za praćenje Zimskih Olimpijskih igara u Pyeongchangu u Južnoj Koreji u veljači 2018.

Izvor: Express.hr

Podijeli objavu