Podijeli objavu

Aznavour (93), koji je armenskog porijekla i rođen je u Parizu kao Šahnur Aznavurjan, prodao je više od 100 milijuna ploča u 80 zemalja

Slavni francuski pjevač Charles Aznavour konačno je dobio zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih u četvrtak, čime je okrunio više od 70 godina svoje karijere.

Aznavour (93), koji je armenskog porijekla i rođen je u Parizu kao Šahnur Aznavurjan, prodao je više od 100 milijuna ploča u 80 zemalja. Autor je više od 1000 šansona i nazivaju ga francuskim Sinatrom. Glumio je u gotovo 80 filmova i nastupao na pozornici u više od 94 zemlje.

Njegove najpoznatije šansone su »La Boheme«, »Apres l’Amou«,»Toi et moi«, »Hier Encore«, »The Sound of Your Name« s Lizom Minnelli, »She«, »Que c’est triste Venise«, »Qui«, »Et pourtant« i »Une vie d’amour« s Mireille Mathieu.

Također je poznat po svom humanitarnom radu u Armeniji, posebice nakon potresa 1988. u kojemu su poginuli deseci tisuća ljudi. Dobio je armensko državljanstvo 2008. i imenovan je armenskim veleposlanikom u Švicarskoj 2009., a tu dužnost još uvije obnaša.

Izvor: Hina

Podijeli objavu