Podijeli objavu

ČLAN Živog zida, Marko Starčić, zaradio je prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira jer je prošli tjedan vikao “HDZ lopovi, lopine” na porečkoj rivi, u trenutku kad je ispred gradske palače Andrej Plenković davao izjavu novinarima.

> FOTO Pernar najavio: U Sabor idem s majicom “HDZ LOPOVI!”

> VIDEO Pred Plenkovićem vikao “HDZ lopovi” pa dobio prekršajnu prijavu

Starčević ovih dana čeka da mu na kućnu adresu stigne poziv na Prekršajni sud. Mladić za Glas Istre kaže da se zbog toga ne brine, dapače, da to jedva čeka, a u međuvremenu je dao napraviti i majice s natpisom “HDZ lopovi, lopine” koje će nositi on, ali i saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar.

“Jedva čekam suđenje jer me jako zanima što će i kako biti. Drago mi je da su mi se javili mnogi ljudi iz cijele Hrvatske i izrazili mi podršku. Ima i onih koji su mi ponudili da će mi platiti kaznu. U svakom slučaju, ako su me htjeli zastrašiti, nisu uspjeli. Čut će me oni još, samo da ih opet vidim”, poručio je Starčić.

Podsjetimo, Plenković je prošlog tjedna došao u porečku biskupiju potpisati darovnicu kojom je pulska Vila Idola prešla u vlasništvo porečke i pulske biskupije, nakon čega je otišao u posjet Gradskoj upravi. Upravo u to vrijeme rivom je na putu za posao prošao 18-godišnji Starčić koji se, kad je ugledao Plenkovića, iznenadio i spontano viknuo svoje mišljenje o premijerovoj stranci.

Podijeli objavu