Podijeli objavu

Zrakoplovna tvrtka Monarch uvela je ‘mood food’ meni kako bi poboljšala raspoloženje nervoznih putnika i iskorijenila stresno letenje.

Ako vas pomisao na avion i letenje potiče da posegnete za najbližom pilulom za spavanje, čašicom vodke i da nervozno pucketate prstima, duboko udahnite jer stiže pomoć. Naime, low cost aviokompanija Monarch udružila se s profesorom Charlesom Spenceom sa Sveučilišta Oxford (koji je radio s renomiranim kuharom Hestonom Blumenthalom na brojnim izumima kod hrane) i stvorila meni zrakoplovne hrane posebno dizajniran za poboljšanje raspoloženja putnika tijekom leta.

Tako će se na meniju naći kolači od riže začinjeni lavandom koja pomaže u opuštanju, zeleni čaj, mješavina biljnog čaja, keksi od morskih algi i energetske pločice s umami gljivama i rajčicom u prahu.

Zvijezda ‘mood food’ menija je sladoled crne boje kojemu je svrha odvratiti pažnju putnika od stresnog leta. “Kad većina putnika pomisli na sladoled, misli na bijelu ili blijedu boju pa ih crna boja može odvratiti od njihovog kaotičnog puta, a istodobno ih i iznenaditi”, rekao je profesor Spence.

Izvor: Elle.hr

Podijeli objavu