Podijeli objavu

Za mnoge od nas rano ustajanje nerijetko predstavlja problem i teško nam je fokusirati se odmah ujutro, no uz ovih nekoliko trikova trebali biste imati više energije ujutro i biti spremniji za radne pobjede.

Svaka uspješna osoba reći će vam da dio njihovog uspjeha leži u tome da ustaju prije svih ostalih i tada obave dio stvari koje inače u danu ne bi stigli, a koje se ne odnose nužno na posao već na tjelovježbu, meditaciju i slične aktivnosti koje su blagotvorne za tijelo i um. No, što kada se ujutro teško ustajete i nemate energije ni za što, a kamoli za vježbanje ili raniji odlazak na posao? Isprobajte nekoliko trikova koje vam donosimo u nastavku, a koji bi vam trebali pomoći da se ujutro osjećate energičnije.

U kavu dodajte maslac

Možda zvuči neobično, no kavu s maslacem nazvanu Bulletproff Coffee patentirao je poduzetnik Dave Asprey i od toga stvorio veliki brend jer kava obogaćena maslacem doista povećava razinu energije u tijeli i pomaže pri bržem sagorijavanju kalorija. U jutarnju kavu zato probajte dodati žličicu pročišćenog maslaca. On neće puno promijeniti okus kave, a dat će vam više energije, mozak će vam raditi bolje i bit ćete manje gladni.

Isprobajte Qigong tehniku

Ovo je jednostavna tehnika vježbanja koje će vam pomoći da otklonite anksioznost, strah i negativnost koje nosite u sebi. Izvodi se tako da stavite ruke kraj tijela i počnete raditi kružni pokret dižući ih otvorene kraj tijela prema glavi, a kad dođete do glave približite ih i dlanove zatvorite, odnosno spustite prema dolje i ruke spustite sredinom tijela prema podu. Dok dižete ruke udahnite, a dok ih spuštate izdahnite i zamišljajte kako vam sva negativnost izlazi iz tijela. Nakon ove vježbe ćete se osjećati motivirano i imati više energije za dan pred vama.

Dodajte moringa prah ili kelj u jutarnji smoothie

Moringa prah možete nabaviti u većini trgovina zdrave prehrane u Hrvatskoj, dok je kelj vrlo lako nabaviti u našim krajevima, a i jedan i drugi sastojak su savršen dodatak za jutarnji smoothie. Puni su željeza i zbog toga su sjajni u borbi protiv umora i mentanih blokada.

Vježbajte vizualizaciju i zahvalnost

Svakog jutra pokušajte odvojiti nekoliko minuta i prisjetite se na čemu ste u životu zahvalni. To može biti vaša obitelj, prijatelji ili posao, ali u svakom slučaju će vam pomoći da se riješite stresa i raščistite um. Nakon toga nekoliko minuta vizualizirajte svoj cilj i to kako do njega dolazite jer će vas to motivirati i osjećat ćete se spremnije za rad i pozitivnije razmišljati o sebi.

Izvor: Elle.hr

Podijeli objavu