Podijeli objavu

Princeza Diana nazvala je prijatelja Richarda Kaya nekoliko sati prije saobraćajne nesreće i otkrila mu da mrzi što je uspoređuju s Camillom i da ne planira vjenčanje s Dodijem Al-Fayedom.

Richard Kay, pisac i novinar i jedan od najbliskijih prijatelja pokojne princeze Diane u razgovoru za Daily Mail ispričao je kako su se Diana i on telefonski čuli gotovo svaki dan, a posljednji razgovor vodili su nekoliko sati prije njezine smrti.

Na dan kada je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu princeza je zapravo već trebala biti u Londonu, gdje bi joj se nakon tri mjeseca razdvojenosti pridružili i sinovi, ali zbog lošeg vremena nije prema planu mogla otići iz Sardinije i tako se sve odužilo.

“To što kasni u London mučilo ju je kada me tog 30. kolovoza navečer nazvala iz hotela Ritz u Parizu. Nazvala me dok sam bio u vožnji i zaustavio sam automobil sa strane u blizini Beauchamp Placea, jednog od Dianinih najdražih šoping mjesta. Zamolila me da odem do jedne od trgovina i pogledam haljinu koja joj se sviđala i da procijenim je li boja te haljine lijepa”, prisjetio se Kay.

Njegovo prijateljstvo s Dianom počelo je dok je Richard kao novinar bio zadužen za praćenje kraljevske obitelji, a posebno su bliski postali tijekom  njezinog razvoda od Charlesa.

Redovno su se sastajali, uglavnom kod Diane ili u londonskim parkovima.  Dok su Diana i Richard vodili posljednji razgovor, njezin tadašnji ljubavnik Dodi Al-Fayed bio je u zlatari i tražio prsten za Dianu, a ona je svome prijatelju povjerila da se povlači sa svih javnih dužnosti.

“Često je spominjala kako joj je dosta što je stalno izložena kritikama, ali ovaj put bila je odlučna. Povjerila mi je da će prekinuti veze s Crvenim križem, a to je bila velika odluka uzme li se u obzir koliko je bila s njima angažirana oko razminiranja.

Rekla je da planira raditi nešto sasvim drukčije, nešto što će joj pomoći da kontrolira svoju sudbinu. Naslutio sam kako Dodi ima velikog utjecaja na takvu odluku. U razgovoru mi je još rekla da će joj Dodijev otac pomoći oko financiranja humanitarnih akcija razminiranja”, prepričava Richard i dodaje kako mu je Diana u tom razgovoru postavila i pitanje zašto su svi nastrojeni protiv Dodija.

“Je li to zato što je bogat, pitala me. Nije planirala brak s Dodijem, rekla mi je to i u prijašnjim razgovorima, jer je upravo izašla iz jednog braka i nije joj trebalo još jedno takvo iskustvo. Spomenuli smo i Camillu, bila je zabrinuta hoće li se Charles i Camilla vjenčati. Rekla mi je da ne želi da se uspoređuje s Camillom jer ona nije dobra osoba”, ispričao je Kay.

Izvor: Radio Sarajevo

Podijeli objavu