Podijeli objavu

Nikakve magija i filozofija nisu potrebne kako bi sačuvale ljubav i bile potpuno sretne uz svog partnera. Potrebno je zapravo jako malo, samo ako pažljivo slijedite sljedeće savjete i primjenjujete ih svakodnevno.

Vjerujte mu!

Ako u ikoga trebamo imati povjerenja, to je naš partner pred kojim ne smijemo imati tajne. Upravo su povjerenje i međusobno povjeravanje temelj zdravog odnosa i stabilne veze. Osim što ćete vi i vaš dečko nakon međusobnih priznanja osjećati veću bliskost, podsjetite se kako je samo lijepo znati da vas netko voli baš takve kakve jeste, sa svim vašim manama i vrlinama.

Svakodnevno razgovarajte!

Zvuči kao nešto što se podrazumijeva, zar ne? Vjerovale ili ne, nedostatak komunikacije jedan je od najčešćih uzroka međusobnog udaljavanja, a, nažalost, uglavnom ga nismo ni svjesni. Obveze koje nas svakodnevno zatrpavaju i užurbani tempo života svakako doprinose prorjeđivanju komunikacije, ali unatoč tome bi trebale bi se potruditi što više razgovarati sa svojim dragim. Neka to bude za vrijeme zajedničkog pripremanja večere  ili dok bezbrižno pijete kavu.

Poštujte ga!

Nemojte zaboraviti da je upravo poštovanje jedna od najvažnijih stvari u vezi. Usprkos trzavicama, nesuglasicama i problemima u vezi, uvijek i u svakoj situaciji poštujte partnera. Nemojte se postavljati iznad njega ili ga u nekim situacijama ponižavati. Odnosite se jedno prema drugome sa sviješću da ste oboje posebni i da ste prekrasni u svojim različitostima i da ste vrijedni pažnje, uvažavanja, ljubavi i poštovanja.

Svađajte se korektno!

Zapamtite jednom zauvijek da ne postoje veze u kojima se partneri baš nikada ne svađaju. Svakome se ponekad dogodi ozbiljnija ili manje ozbiljna svađa, a ono na što treba se trebate fokusirati u tim trenucima je činjenica da vam je  u interesu završiti sa svađom što prije. U žaru ljutnje i afektu lako je reći „snažne“ argumente, krenuti s predbacivanjima i zadati brojne niske udarce, ali upravo zbog svega navedenog poželjno je svađu ignorirati kada ste najljući i stvari raspraviti „hladnih“ glava, kada će i vaše perspektive biti drugačije. U protivnom ćete se, umjesto u rješavanju jednog ključnog problema, posvetiti sve snažnijim napadima i sve nižim udarcima.

Smijte se svakodnevno!

Smijeh je doista najbolji lijek! Zahvaljujući smijanju osjećat ćete se dobro, gledat ćete na stvari iz pozitivnije perspektive i rješavate se stresa. A sve ove blagodati smijanja itekako pozitivno utječu na vašu vezu. Ako ste se u mogućnosti svakodnevno smijati i zabavljati sa svojim partnerom, osjećat ćete se povezanije i postajat ćete sve svjesnije koliko je divno to što postoji između vas dvoje.

Izvor: Cosmopolitan.hr

Podijeli objavu