Podijeli objavu

Mladi i dalje napuštaju zemlju, dok se naša država bori sa imenima trgova, donošenjem novog poreza na stvari i imovinu koju su građani platili i dok veliki koncerni propadaju, oni odlaze i ne vraćaju se…

Zagrebačka Gradska skupština sinoć je donijela odluku o preimenovanju Trga maršala Tita koju je nazvala “povijesnim trenutkom”. Zemlja se bori neprimjerenim uzvicima, zatvaraju se ljudi koji napadaju vladajuće putem društvenih mreža, BDP raste kao i nezadovoljstvo građana životom u zemlji u kojoj je osim pitanja “gdje si bio ’91”, postalo važno i “gdje si bio ’41 ili ’45 godine”. Hrvatska sve dublje tone u prošlost dok su političarima i državnicima puna usta “budućnosti”, dok mladi koji bi trebali biti budućnost, odlaze, piše Net.hr.

“Odlazi moj sin od doma, odlazi na studij u Englesku, sve je sam pronašao, organizirao, napravio i ide. Odlazi njih osmero, riječka mladost, tek su postali punoljetni, svi su upisali fakultet u Birminghamu. Ujutro kreću. Tužan sam i sretan zbog njega. Nitko se od te djece više nema namjeru vratiti. Kažem mu: “Pa mogao si i tu studirati i raditi.” Gleda me sa sjetom i veli: “Tata, pa da potrošim godine na studij, diplomiram, magistriram, doktoriram i da onda, ako budem imao sreće, radim za 5 000-6 000 kn?” Znam, pritom misli na mene. Ima pravo. Idi sine, nek ti je sa srećom. Dođi ponekad ovdje na odmor i uživaj. Kći je otišla u London poodavna, završila akademiju, udala se, tamo živi i radi. Dođe dvaput godišnje, ljeti i za Božić. Eto takva nam je hrvatska sudbina i perspektiva ….. usput gledam Dnevnik, opet ustaše i partizani, nekakve ploče s natpisima, uvode nove poreze, poskupljenja, gade mi se svi odreda, bez obzira na političku boju. Sretno djeco moja, Bog vam dao zdravlje i pamet”, napisao je Riječanin Tonči Peranić na svojem Facebook profilu.

Njegova je objava potaknula  mnoge druge koji su u sličnim situacijama, da ostave komentar na spomenuti status. U komentarima se oglasila i jedna majka čija kćer studira u Engleskoj te je napisala da u ovakvim situacijama “nikome nije lako”, piše Net.hr.

Podijeli objavu