Podijeli objavu

Oporbeni laburisti će predložiti promjene zakona britanske vlade o izlasku iz Europske unije kako bi osigurali da se u njemu ne isključuje mogućnost ostanka Velike Britanije na jedinstvenom tržištu i u carinskoj uniji tijekom tranzicijskog perioda Brexita, piše u subotu britanski The Times.

Britanski zastupnici će u četvrtak održati svoju prvu parlamentarnu debatu o mjeri prozvanoj “Veliki zakon o poništenju” koja će prekinuti odnose Londona i Bruxellesa. Oporba će prvu priliku za predlaganje amandmana na taj zakon imati u kasnijoj fazi.

Laburisti će konzervativnu premijerku Theresu May pozvati da napravi niz izmjena, uključujući i omogućavanje parlamentu da replicira bilo kakve nove zakone EU-a o pravima zapošljavanja, okolišu ili zaštiti potrošača, piše The Times, pozivajući se na pismo koje glasnogovornik laburista poslao ministru za Brexit Davidu Davisu.

Laburisti su prošlog tjedna istaknuli da žele zadržati Britaniju na jedinstvenom tržištu i u carinskoj uniji nakon što ta država napusti EU 2019., što je alternativa planu konzervativaca.

Izglasavanje ovog zakona u parlamentu odredit će sudbinu premijerke May nakon što je na prijevremenim izborima u lipnju izgubila većinu u parlamentu i ponovno pokrenula debatu o naravi Brexita.

Izvor: Hina

Podijeli objavu