Podijeli objavu

Policija je objasnila da je operacija deaktiviranja bombe kasnila jer su neki stanovnici odbijali napustiti stanove. Oni su bombu nazvali “Blockbuster” zbog velike eksplozivne mase od 1,4 tone.

Frankfurtske službe za deminiranje uspjele su u nedjelju navečer deaktivirati ogromnu britansku bombu iz Drugog svjetskog rata nakon što je evakuirano 65.000 stanovnika prije najveće operacije tog tipa od 1945. godine.

Nakon višesatnog neutraliziranja detonatora i eksploziva te bombe teške 1,8 tona otkrivene početkom tjedna na gradilištu, lokalne vlasti su predvečer proglasile operaciju uspješno završenom.

Stanovnici Frankfurta koji žive blizu četvrti Westend, u središtu grada, proživjeli su uzbudljiv dan.

Policija je objasnila da je operacija deaktiviranja bombe kasnila jer su neki stanovnici odbijali napustiti stanove. Oni su bombu nazvali “Blockbuster” zbog velike eksplozivne mase od 1,4 tone, koja može u prah razoriti kuće i zgrade.

Kako bi bez opasnosti izveli deaktiviranje, stanovnici u opsegu do 1,5 km su morali napustiti domove u 6 sati ujutro. Radi se o 65.000 osoba, ili 10 posto ukupnog stanovništva te metropole.

Izvor: Hina

Podijeli objavu