Podijeli objavu
Lovren se na nastavku suđenja morao suočiti s porukama koje je razmijenio s menadžerom Nikkyjem Vuksanom

Kao što se i očekivalo i Dejan Lovren je nakon Luke Modrića promijenio iskaz kojeg je prije dao USKOK-u i tako je, novim iskazima nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću.

Lovrena su ispitavali oko aneksa ugovora, za koji Lovren kaže da je aneks potpisala njegova majka, no sudu je sporno to kako je to mogla učiniti ako je dobila punomoć tek 11 dana nakon potpisivanja.

Da je aneks s Lovrenom sumnjiv potvrđuje i činjenica da je sastavljen na memorandumu što ga Dinamo nije koristio u vrijeme kad ga je Lovren navodno potpisao. Proizlazi to iz grafolškog vještačenja što se nalazi u sudskom spisu. Kada je, pak odlazio iz Dinama potpisao je raskid prema kojem nema nikakvih potraživanja od kluba. Zbog takve promjene iskaza protiv Modrića je naknadno tužiteljstvo otvorilo istragu u kojoj ga tereti za lažno svjedočenje. Objašnjavajući kako se njegov dio transfera našao na računu Zorana Mamića, Lovren je rekao da se radilo o pozajmici.
“Novac od transfera proslijedio sam Zoranu Mamiću. Bili smo prijatelji i suigrači, te me ranije pitao da mu posudim novac. Odgovorio sam mu tada da i ja čekam novac, te da ću mu tek kasnije moći pomoći”, izjavio je Lovren dodajući kako je novac bez razmišljanja posudio Zoranu Mamiću kojem su ta sredstva bila potrebna za neka poslovna ulaganja.
“Ugovor o pozajmici sklopili smo isti dan kada mi je novac uplaćen na račun”, svjedočio je Lovren. Prema njegovim riječima Zoran Mamić još mu uvijek nije vratio oko 400 tisuća eura od posuđenog iznosa, a brigu o tom povratu preuzeo je Marijo Mamić. Optužba je Lovrena podsjetila da je u istrazi tvrdio kako je ugovor o pozajmici sa Zoranom Mamićem sklopio tek dva-tri mjeseca nakon što mu je dao novac.
Lovren se počeo izmotavati: “Meni je kći taj dan, kada su me ispitivali, bila na operacijskom stolu. Doslovno su me izvukli iz bolnice i privatnim sam letom došao u Zagreb. Nakon što su me šest sati zadržali na ispitivanju mozak mi je stao. Što tu čovjek može reći? Nakon što sam razgovarao s majkom, čini mi se da se to odigralo tako kako sam danas opisao”.

Predmet je optužnice, među ostalim, i Lovrenov transfer iz Dinama u Olympique Lyonnais. Promjena iskaza dvojice nogometaša ozbiljno ugrožava cijeli slučaj zbog čega postoji mogućnost da optužnica protiv Mamića padne u vodu.

Izvor: Express.hr

Podijeli objavu