Podijeli objavu

Osvrt na sjednicu Predsjedništva HNS-a

„HNS je postao ono što ne smije biti“- kazao je na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i upozorio na gušenje prularizma kod Hrvata kroz HNS. On je naglasio i to da nitko neće mjeriti hrvatsvo članova HDZ-a 1990 i da nitko nikada od njih nije izdao niti će izdati niti jedan nacionalni hrvatski interes.

Tijekom rasprave predsjednik Cvitanović upozorio je i na informaciju Glavnog vijeća HNS-a kazavši da je to za HDZ 1990 nelegitimno tijelo jer nikada nije ispoštovalo stranački legitimitet.

Također, je zatražio odgovor zašto je podržano izvješće Tužiteljstva BiH iako je u proteklom dugom razdoblju Tužiteljstvo zbog selektivnih optužbi za ratne zločine prepoznato kao institucija koja radi veliku štetu Hrvatima.

„Ne zanima nas HNS u kojem će se razračunavati sa političkim strankama koje imaju različita mišljenja oko pojedinih zakonskih rješenja jer smo uvijek HNS gledali kao krovno nacionalno strateško tijelo, nažalost ni do danas HNS nije došao na tu razinu“- zakljuučio je na koncu Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.

Bez obzira radilo se o Predsjedništvu HNS-a ili bilo kojemu tijelu u kojemu HDZ 1990 ima mogućnost odlučivanja nikada neće izdati hrvatski nacionalni interes, ali niti podržati stranačka upošljavanja, nepotizam, korupciju i ostale vrste kriminala.

Ured za informiranje HDZ-a 1990

 

Podijeli objavu