Podijeli objavu

Federalna vlada je danas  razmatrala Prijedlog zakona o zabrani segregacije u obrazovanju u Federaciji BiH, čiji je predlagač poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Dennis Gratz.

Prihvaćajući mišljenje Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Vlada podržava svako nastojanje da putem nadležnih zakonodavnih tijela, kroz izmjene i dopune postojećih zakonskih rješenja, ili donošenjem sasvim novih zakona, bude zabranjen i onemogućen svaki oblik diskriminacije i segregacije pri ostvarivanju prava u obrazovanju.

Prema Prijedlogu zakona predlagača Gratza, zabranjena je segregacija u obrazovanju kojom će se smatrati svaki oblik fizičkog razdvajanja osoba ili grupe osoba, a posebno razdvajanja učenika, studenata i nastavnika u tijeku izvođenja nastave, izvannastavnih aktivnosti, pauza i odmora prije, u tijeku i nakon izvođenja nastave, kao i drugih aktivnosti.

Zakonom se štiti pravo građana Federacije BiH na ravnopravno korištenje službenih jezika i pisama u Federaciji BiH u obrazovanju.

Izvor: Patria

Podijeli objavu