Podijeli objavu

Predsjedavajuća Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto prekinula je sjednicu Predstavničkog doma PSBiH, a zasjedanje će se nastaviti u srijedu 13. rujna, piše Patria.

Krišto je priopćila parlamentarcima da će sjednica trajati do 18 sati jer članovi Kolegija imaju obveza.

Sjednica je prekinuta u trenutku kada se vodila žestoka rasprava o Izvještaju o aktivnostima u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta i Izvještaj o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoputa na Koridoru.

Rasprava se toliko usijala, a predloženu deklaraciju od strane 24 poslanika neki su protumačili kao odluku da su za ili protiv BiH.

Mirsad Đonlagić istaknuo je da treba biti svjestan da Parlament BiH ne bi raspravljao o ovoj temi da nije bilo inicijative Hanke Vajzović.

“Ja ne mogu vjerovati da ćemo doći do nekog rješenja koje je vrijedno ovog časnog doma. Mi raspravljamo  je li Matanović uradio ovo, Jusko ono. Ovo je ispolitizirana rasprava. Imamo interes da s Hrvatskom sačuvamo dobre odnose, ali da sačuvamo prije svega interes BiH” – kazao je Đonlagić.

Izvor: Patria

Podijeli objavu