Podijeli objavu

Kasno sinoć stvorila se napeta situacija s HOS-ovom pločom u Jasenovcu

Kasno sinoć stvorila se napeta situacija s HOS-ovom pločom u Jasenovcu jer je zagrebačka Udruga dragovoljaca HOS-a, koja ju je i podigla u spomen na poginule suborce, iza 22 sata poslala poziv na “izvanrednu novinsku konferenciju” danas u 11 sati na kojoj će, kako se doznaje, pripadnici HOS-a objaviti jesu li s Vladom postigli dogovor o premještanju ploče, javlja Večernji.hr.

Iz UDHOS-a su neslužbeno rekli kako je danas “dan D”, dodajući kako će tek ujutro prije konferencije za novinare znati jesu li postigli dogovor. Izvor kaže kako je vjerojatnije da će s Vladom postići dogovor o premještanju poče negdje na području Novske, bez micanja pozdrava “za dom spremni”. U slučaju da se dogovor ne postigne i ako je Vlada odluči sama skinuti, tada će podići kaznenu prijavu.

Premijer Andrej Plenković najavio kako će rješenje za ploču u Jasenovcu imati do 14. rujna, odnosno prije prve sjednice Sabora i aktualnog sata, zbog čega je je najava USHOS-a o današnjem “danu D” pomalo iznenađujuća, piše Večernji.hr.

NOVO!

Kako doznaje RTL, ploča HOS-a u Jasenovcu upravo se skida!

Skidaju je djelatnici komunalca Novske.

Sve zasad prolazi bez prosvjednika i prosvjeda.

Podijeli objavu