Podijeli objavu

Na svojim službenim stranicama NASA je objavila uznemirujuću snimku uragana Irme u vrijeme dok se još približavao otocima Srednje Amerike.

Odmah je iz svih najugroženijeg područja evakuirano na tisuće ljudi, a kao i uvijek za takvih događaja u rekordnom su roku ispražnjene sve trgovine sa živežnim namirnicama.

Irma je napravio pustoš na dijelu Kariba u juri prema Kubi. Na svom je putu uništio i slavnu zračnu luku “Princess Juliana” na karipskom otoku St. Maarten.

Vjetar je bio toliko silan da je podizao i nosio teško akmenje koje je oštetilo niz zrakoplova. Izvanredno stanje proglašeno je na Floridi, na Djevičanskim otocima i Portoriku.

Rick Scott, guverner Floride, prenose mediji, rekao je ako se očekuju valovi i visine od tri metra. Vjetar puše i brzinom od 360 kilometara na sat!

Uragan je odnio i prve žrtve. Materijalne štete su ogromne. Samo na karipskom otoku Barbuda, koji je nakon nje ostao 90 posto ruševina, ona je oko 150 milijuna dolara.

Irma je uragan pete, najviše kategorije. Jedna od najvećih oluja ikada zabilježenih sa Atlantika ide sada prema Djevičanskim otocima,Portoriku, Haitiju i Floridi.

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je da stvari ne stoje dobro…”Ovo je rekordan uragan koji ide prema Floridi i Portoriku, udarit će vrlo brzo, vidjet ćemo što će se dogoditi, ali čini se da neće biti dobro. Vjerujte mi, neće biti dobro”.

Svoje je sunarodnjake na prekomorskim otocima na Irmu upozorio i francuski predsjednik, Emmanuel Macron…”U ovom trenutku rano je za konačne brojke, ali već sada mogu reći da će posljedice biti okrutne – bit će žrtava, a materijalna šteta bit će ogromna”

Podijeli objavu