Podijeli objavu

 – Ovo je jedno ohrabrenje za sve nas. Nadam se da mi danas, uz pomoć Republike Hrvatske možemo osigurati život po mjeri čovjeka, da se ovdje ostane, živi i radi. Bez Hrvatske teško da bi bilo koji projekt poput Pučke kuhinje bio završen. Nadam se da će se to znati prepoznati od svih u BiH, a ne samo od hrvatskog naroda – naglasio je Čović.

Aplauz i bravooo

Rujan dana gospodnjega petoga dvije tisuće i sedamnaeste godine Hrvati Mostara će pamtiti do stoljeća trideset i petog.Na današnji Sveti dan gospodnji uz pomoć dušebrižnika hrvatskog Premijera Plenkovića,iz Presvetoga grada Zagreba  stožerni Vožd hercegovačkih Hrvata i čelni oci katoličke crkve  su otvorili PUČKU KUHINJU Hrvatima Mostara.Mlade Hrvatice i Hrvati  po službenoj dužnosti vladajuće klike u tradicionalnim narodnim nošnjama,posuđene trube od baje iz Laktaša i fanfare,barjaci bubnjevi i falani. Gosti iz PRESVETOG GRADA ZAGREBA,čelni ljudi države i Federacije izlaze iz svojih limuzina barem dva puta skupljih od svečanog objekta koji će otvoriti.U svečanim odjelima,svilenim kravatama, žene HDZ-a u skupim kostimima, visokim štiklama,našminkane ruževima iz Pariza, markiranim ženskim torbama iz Wiena, frizurama modne piste (sve od naroda opljačkano)ponosno koračaju pored VELIKOG VOŽDA. Zamislite koji je to uspjeh vladajućih čelnika Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini  da nakon dvadeset i koju godinu poslije-ratne vladavine proslave svoj uspjeh, veliki trud i muku, samo da hrvatski narod dobije šta je zaslužio.PUČKU KUHINJU…..Za rasplakati se!!!

Kada je prije 100 godina fra.Didak Buntić otvarao pučku kuhinju u habetu reda svojega kojemu je pripadao i služio, s krunicom koja je visila o  pasu i apostolkama (sandale kaišare otvorene), jašući konja sa Širokog brijega do Mostara i natrag ,ni slutio nije koliko će Hrvati, katolici u Mostaru pod vodstvom VELIKOG VOŽDA evoluirati  stotinu gospodnjih godina nakon njega.

Grad Mostar koji je prije rata imao brend sa preko dvadeset velikih gigant firmi  i zapošljavao preko 30.000 tisuća radnika, grad koji je proizvodio vrhunske proizvode i plasirao širom svijeta danas otvara PUČKU KUHINJU.

Grad koji je pravio i u svijet izvozio avione danas sretan i ponosno otvara PUČKU KUHINJU.

Riječ je o projektu mostarskih franjevaca koji vodi fra Iko Skoko koji je izjavio kako je objekt sagrađen novcima preko 4000 donatora.

Inače, Pučka kuhinja otvara se u sklopu obilježavanja 100. obljetnice spašavanja bh. djece od gladi, a najavljena je za 18 sati. U godinama gladi fra Didak Buntić je od smrti spasio više od 12 tisuća djece iz BiH odvodeći ih u plodnu Slavoniju.

Mostar:Povjesni uspjeh HDZ-a BiH na čelu s Draganom Čovićem 1

Pokoj ti vječni fra Didače Buntiću bio si veliki čovjek i humanitarac.!!!

Tvojim stopama krenuše i tvoja braća mostarski svećenici i humanitarci..to je za pozdraviti i podržati.

Ali zašto Didače Buntiću pozvaše i tvoje ime okaljaše ga s ljudima koji su od bogatog i perspektivnog grada Mostara napravili sirotinju, opljačkali tvornice, škole, stanove, hotele, opljačkali sve osim mjeseca i zvijezda iznad grada koje nisu mogli dohvatiti, a ni to dvoje ne sjaji  više onim sjajem kao nekada…srame se sami sebe.

Zašto pozvaše baš te koji opljačkaše hrvatski puk Mostara? Zašto???

Hrvatska potpora BiH je ne samo deklaratorna, već konkretna i operativna, bilo da je riječ o rješavanju otvorenih pitanja ili konkretnim projektima, kazao je Plenković.

Zašto pozvaše u Tvoje ime čovjeka koji je raselio plodnu Slavoniju, tjera narod iz svojih  domova, iz domovine svoje u bijeli svijet trbuhom za kruhom, tim istim kruhom kojim si Ti nahranio  12.000 tisuća gladne djece prije stotinu gospodnjih godina.Zašto???

„Hrvatska potpora“ čuste li Vi njega proeuropejca Plenkovića…da li je hrvatska potpora u dvadeset prvom stoljeću PUČKE KUHINJE Hrvatima Mostara?

Ovo fra Didače Buntiću izjavljuje Premijer Republike Hrvatske i Premijer plodne Slavonije u vremenu kada SJ.Koreja prijeti atomskim i nuklearnim oružjem SAD-u. U vremenu mobilnih telefona, interneta, u vremenu  i vrhuncu suvremene tehnologije i dostignuća…projekt PUČKA KUHINJA Hrvatima Mostara…..da nije istinito bilo bi smiješno.

Dragi  fra Didače Buntiću, kad završi cirkus ceremonija zvana PUČKA KUHINJA ovi politički akteri koji ti oblatiše ime, progovoriše nekoliko riječi u domu Herceg Kosače, najedoše se kod Vožda u PUČKOM HOTEL  MOSTARU, sjedoše u svoje skupe limuzine koje koštaše kao što gore napisasmo dva puta skuplje od svečano otvorenog objekta i odoše dalje u otvaranje PUČKIH KUHINJA  svom napaćenom hrvatskom puku.

Fra Didače Buntiću blažen i blagoslovljen budi,hvala ti na dobročinstvu i humanitarnom radu, hvala ti na ideji koja je potaknula i koja je dala inspiraciju sto godina nakon tebe današnjoj  političkoj  sviti HDZ-a  na čelu sa Velikim Voždom  koja je obnovila PUČKU KUHINJU u Mostaru. Obećali su dragi Didače  otvarati  PUČKE KUHINJE diljem Bosne i Hercegovine gdje žive Hrvati, a premijer Hrvatske je obećao da će iz plodne Slavonije iseliti Hrvate u Irsku, Njemačku i dalje diljem svijeta.

Za to su najsposobniji .

Progledajm@.com

Podijeli objavu