Podijeli objavu

Guardianov kolumnist Stuart Heritage oduševio se novim potezom avionske kompanije Ryanair, ali putnici možda neće iti jednako oduševljeni.

Na samom je početku naglasio da nitko ne voli ljude koji su voljni platiti dodatno kako bi se što prije ukrcali, a takvi su mu ljudi, čini se, mrži i od same aviokompanije koja do sad nije baš hvalio.

“Ryanair je nemoguće voljeti, to je kompanija koja je izgradila ime na nezadovoljstvu klijenata, ali napokon su uveli pravilo koje se čini pristojnim”, piše on.

Radi se o tome da je kompanija uvela pravilo da svatko tko u avion želi unijeti kofer na kotačićima ili veliki ruksak mora platiti dodatnih pet funti (40 kuna).

Svoj su postupak opravdali praktičnim problemom. Naime, u avionu sa 189 sjedala ima mjesta za samo 90 komada prtljage. Ljudi su do sad iskorištavali Ryanairovo pravilo da se u avion smiju unijeti dva komada prtljage tako da su sa sobom vukli ruksake i kofere na kotačima.

Kad bi svi tako postupali, u prostor za 90 komada moralo bi se nagurati čak 378 komada prtljage. Od sad će se za tu prtljagu morati plaćati.

Izvor: Guardian

Podijeli objavu