Podijeli objavu

ESTADIO BBVA Bancomer u Meksiku, HPCA Stadium u Indiji, Big Sky Golf u Kanadi, Estadio Comunal D’Andorra u Andori, Queenstown Event Centre na Novom Zelandu, CenturyLink Field u Seattleu, Floating Stadium u Singapuru, Hasteinsvollur na Islandu, staza u Monte-Carlu i – Gospin dolac u Imotskom.

Ako pitate ugledni BBC, to su najljepših deset sportskih borilišta na svijetu.

“Čini se da je cijela Hrvatska stvorena za objavljivanje fotografija na Instagramu pa nije ni čudno da je ova predivna zemlja dom jednom od najljepših stadiona na svijetu. Smješten blizu hrvatsko-bosanske granice, Gospin Dolac može primiti do 4000 gledatelja i sigurno smo da je bilo onih hrabrih koji su se penjali po stijenama kako bi imali što bolji pogled”, stoji u komentaru BBC-ja, koji je Gospin dolac smjestio na 6. mjesto.

Doduše, objavili su fotografije plana novog stadiona, odnosno kako bi on trebao izgledati dođe li do obnove, ali svejedno su fotografije doma NK Imotskog prekrasne. Inače, Gospin dolac je izgrađen u prirodnoj vrtači na rubu Modrog jezera. Gradnja je započela 1978. godine, ali je prekinuta zbog nedostatka sredstava. Tek 1989. godine zadovoljeni su uvjeti za službena natjecanja, a 2000. godine postavljen je novi travnjak te su nadograđene svlačionice i tribine

Za najbolji stadion proglašen je velebni Estadio BBVA Bancomer u meksičkom Monterreyu.

Izvor: BBC

Podijeli objavu