Podijeli objavu

“Ne mislim da bi ova arbitraža trebala određivati slovenski stav prema nama u odnosu na druga pitanja od OECD-a do Schengena. Odnosi Hrvatske i Slovenije su u globalu puno pozitivniji nego samo ovo pitanje o kojima se neprestance govori. Preko milijun Slovenaca posjećuje Hrvatsku obalu i rado su viđeni gosti. Isto je s Mađarima”, kazala je predsjednica za N1 te se osvrnula i na mađarsku blokadu ulaska Hrvatske u OECD.

“Neugodno sam iznenađena stavom Mađarske i o tome ću razgovarati s premijerom Orbanom i predsjednikom Aderom. Postavit ću to pitanje na stol da malo dublje to raspravimo. Postoje otvoreni problemi koji nisu lako rješivi kao INA MOL. Mislim da postoji način da kao zrele demokratske države pristupimo rješavanju svega toga”, rekla je Grabar Kitarović.

Podsjetimo, Mađarska neće poduprijeti hrvatski zahtjev za članstvo u Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) zbog odnosa prema MOL-u i njezinu šefu Zsoltu Hernadiju, objavilo je mađarsko ministarstvo vanjskih poslova u petak.

U priopćenju koje prenosi mađarska agencija MTI, ministarstvo navodi da su stanje oko MOL-ovih investicija u Hrvatskoj i hrvatskog tretmana predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija glavni razlozi povlačenju potpore.

Izvor: N1

Podijeli objavu