Podijeli objavu

U sledećem trenutku se onesvestio

Milan (30) zaposlen je već neko vreme u jednoj zagrebačkoj mrtvačnici, gde radi na pripremi tela za sahranu, što podrazumeva tuširanje pokojnika kao i kasnije oblačenje.

Došao je na posao tog dana i kao i obično, presvukao se u radno odelo, stavio masku i rukavice i krenuo sa pripremom tuša, kako bi oprao leš starice koji je direktno posle operacije stigao iz jedne zagrebačke klinike.
Reč je bilo o starici (80) koja je tokom operacije doživela infarkt i preminula.

– U jednom trenutku mi se učinilo da se njena ruka pomerila, ali sam pomislio kako mi se učinilo- priseća se on.
A onda je usledio pravi šok- video je da se prekrivač pomera i da starica, koja je mrtva stigla u mrtvačnicu, pomera noge!

– Bukvalno nisam mogao da se pomerim iz mesta od straha. Ne znam kako sam uspeo da priđem i pomerim prekrivač, a onda sam se sledio. Starica je ležala i gledala me izbezumljeno. Mislio sam da sanjam, a onda novi šok. Tihim glasom mem je pitala “Gde sam ja to, sine?”

Milan kaže da je u tom trenutku izgubio svest. Sledeće čega se seća je da sedi na stolici, a ostali tehničari su bili pored njega.

– Starica je odmah odvezena na reanimaciju, tako da je nisam video- priča on.
O svemu je obaveštena uprava bolnice kao i policija, a istragom je utvrđeno da je starici tokom operacije zaista stalo srce, ali je ona zapravo pala u duboku komu.

a1 info

Podijeli objavu