Podijeli objavu

Filip Hrgović, najbolji hrvatski boksač u subotu, 30. rujna debitirat će u profesionalnom ringu. Negova profesionalna borba održat će se u skolpu World Boxing Super Seriesa, četvrtfinalnog turnira u Rigi. U ringu će ga dočekati iskusni Brazilac Raphael Zumban Love, koji je od njega stariji čak 11 godina. Njihova borba biti će jedna od uvodnih, a priredbu će voditi Mairis Briedis i Mike Perez. Sve borbe trajat će šest rundi po 3 minute.

“Žao mi je što se moja prva borba nije dogodila i puno prije. Bilo je dosta problema s realizacijom, ali o njima ne bih govorio. Sada napokon mogu krenuti. Sretan sam što ću opet biti u ringu nakon više od godinu dana. Ovo će biti dugačko i teško putovanje, ali znam da sam kvalitetan i znam da sam rođen za ovo“, kazao je Filip Hrgović ususret svojoj prvoj borbi.

World Boxing Super Series (WBSS) je prvi godišnji boksački turnir koji okuplja “najbolje od najboljih” boksača, koji se diljem svijeta natječu za trofej Muhameda Alija. Borit će se ukupno 16 boksača u dvjema težinskim kategorijama, Cruiserweight & Super Middleweight. Na rasporedu je četrnaest borbi u eliminacijskom turniru, a pobjednik svake divizije bit će okrunjen u svibnju 2018. godine.

Filipova borba je jedna od tri glavne borbe u noći te će biti emitirana u svijetu, od strane svih TV kuća koje imaju pravo na World Boxing Super Series (WBSS).

Izvor: Dnevno.hr

Podijeli objavu

Odgovori