Podijeli objavu

Protiv Ivice Todorića, donedavnog čelnika koncerna Agrokor, u ponedjeljak poslijepodne izdan je europski uhidbeni nalog.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, izdalo europski uhidbeni nalog (EUN) protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina. Daljnje radnje provode se sukladno zakonskim odredbama, potvrdili su za Jutarnji list u Državnom odvjetništvu.

Proteklu subotu je DORH za Todorićem, jedinim od 15 osumnjičenih u aferi Agrokor kojem je određen istražni zatvor, raspisao i ‘plavu’ međunarodnu tjeralicu, temeljem koje se provjeravala njegova adresa.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo istragu protiv Todorića i ostalih pokrenulo je zbog sumnje u nezakonito pribavljanje milijardu i 142 milijuna kuna.

Zasad nije poznato jesu li hrvatske pravosudne vlasti uspjele locirati Todorića, za kojeg se u medijima špekuliralo da se nalazi ili u Londonu ili u Švicarskoj.

Izvor: Jutarnji list

Podijeli objavu