Podijeli objavu
Saturn nas uči zrelosti i odgovornosti

Saturnovi tranziti i ciklusi mogu se smatrati kao put prema zrelosti. To je teoretsko objašnjenje, a ono kako ih mi osjećamo sasvim je drukčije. Možemo osjetiti kao da je sve usporeno, nailazimo na kašnjenja, frustracije i pritiske. Poruka koju nam šalje Saturn, uvijek je ista: živimo u sadašnjosti. Saturn nam pruža priliku da steknemo unutarnju snagu, da postanemo odgovorniji za ono što radimo i napustimo loše navike koje nas čine slabima.

Tamo gdje dođe Saturn, donosi asketizam. Saturnov tranzit uči nas preuzeti odgovornost za sebe – ne krivi druge, mijenjaj stvari iz sebe onim snagama koje si dobio, gledaj ono što si dobio i na tome gradi sebe. Ipak, većina ovaj aspekt ne shvaća i okreće se suđenju drugih ili depresiji. Saturn nas podsjeća na stvarnost i potrebu za većom samodisciplinom, pa i reorganizacijom života, ovisno u kojoj se kući nalazi.

Strijelac nosi neodgovornost i pretjerivanje

Saturn 26. 10. 2017. ulazi u znak Strijelca, koji je sklon pretjerivanju i neodgovornosti. Pod Saturnovim djelovanjem te karakteristike postaju vidljive. Ako ne poslušamo preporuku Saturna, zbog tih će nas osobina drugi osuditi ili ćemo izgubiti i materijalne vrijednosti. Potrebno je izbjegavati pretjerivanja i neodgovornost.

Saturn traži strukturu i definicije, a čim nešto definiramo, počinjemo se osjećati zarobljeno. Kako je poznato da Strijelac želi slobodu, a ustvari postaje egocentrik koji teško radi i preuzima odgovornost, Saturn u Strijelcu može nas naučiti da postoji oslobođenje kroz napuštanje onog što nas čini slabim. Ovo je vrijeme za stvaranje jasnih odluka za uklanjanje onoga što ne funkcionira unutar nas samih.

Test moralne snage

Strijelcu je cilj povećati razumijevanje i podići svijest, a sa Saturnom moramo to učiniti na strukturiran i realan način. Isto vrijedi za širenje horizonta i nove načine razmišljanja. Strijelac može biti ‘neuredan’ u usvajanju novih znanja, a Saturn to želi očistiti. Strijelac se okreće ka velikom, no Saturn želi detalje. Pozitivno razmišljanje je divno, ali ako nema temelja u stvarnosti, može nas dovesti do razočaranja, a to je još jedna od Saturnovih lekcija. Saturn uklanja pretjerana očekivanja i nam daje dozu realizma bez pesimizma.

Podijeli objavu