Podijeli objavu

Nintendo je danas objavio da su prodali 2,93 milijuna Switch konzola u trećem kvartalu 2017. godine, što im ukupnu prodaju podiže na gotovo 8 milijuna primjeraka. Switch je tabletna konzola koja se može spojiti na televizor, stoga spaja svijet prijenosnog gaminga sa svijetom gaminga ispred televizije.

Nintendo je očito napravio odličan koncept sa svestranom konzolom, što je urodilo tako dobrim prodajnim brojkama od lansiranja tokom ožujka ove godine. Kompanija pretpostavlja da će do ožujka 2018. godine Switch biti prodan u više primjeraka nego njegov prethodnik, Wii U.

Nintendova Wii U konzola je totalno podbacila u svojih pet godina na tržištu. Ukupno je prodana u svega 13,56 milijuna primjeraka, a Nintendo sada želi prodati 14 milijuna Switcheva u godinu dana od početka prodaje konzole. Prema prvotnim pretpostavkama, očekivali su oko 10 milijuna prodanih Switcheva u prvih godinu dana.

Sukladno tome, povisili su očekivane prihode sa 6,59 milijardi dolara na 8.44 milijardi dolara za 2017. godinu. Profit bi im trebao porasti na 747 milijuna dolara, a ranije su prepostavljali kako će iznositi 395 milijuna.

Nintendo je imao 209 milijuna dolara dobiti za treći kvartal 2017. godine, a ukupne prihode u kvartalu 1,93 milijardi dolara. U samo pola godine, Nintendo je prodao ukupno 22 milijuna igara preko svoje trgovine, u što se ne ubraja nedavno lansiran Super Mario Odyssey. Novi nastavak Super Maria bi sam po sebi trebao dodatno potaknuti prodaju Switch konzola, budući da je to prvi punokrvni nastavak Super Maria u zadnjih par godina.

Prema pisanju Reutersa, Nintendo opet ima problema u proizvodnji dovoljnog broja Switch konzola. Još uvijek je relativno teško otići u trgovinu i kupiti Switch, budući da je uglavnom svugdje rasprodan. “Povećali smo proizvodnju Switch konzole kako bi zadovoljili visoke zahtjeve tržišta, budući su je kupci teško pronalazili u trgovinama”, izjavio je Tatsumi Kimishima, predsjednik Nintenda.

Izvor: Reuters

Podijeli objavu