Podijeli objavu

Kada je zrakoplov Delta Airlinesa s igračima NBA momčadi Oklahoma City Thunder iz Minneapolisa sletio u Chicago, svi su ostali u šoku vidjevši njegov nos.

Iako je zrakoplov nakon jakih turbulencija uspješno sletio na svoje odredište, nikome nije bilo jasno što se u zraku uistinu dogodilo. Zrakoplov je na nosu imao veliku udubinu pa su putnici zahvaljivali Bogu što su preživjeli let.

– Kada slučajno udarite u Supermana dok letite – napisao je košarkaš Patrick Patterson koji je fotografiju zrakoplova objavio na društvenim mrežama. Glasnogovornica aviokompanije Delta Airlines Elizabeth Wolf kazala je kako je štetu vjerojatno napravila ptica na koju je naletio zrakoplov. Naime, ovakve nesreće ipak nisu toliko neuobičajene i moguće je da ovakva šteta nastane od naleta na pticu jer je nos zrakoplova zapravo poprilično mekan. Slična se situacija dogodila zrakoplovu Turkish Airlinesa prije dvije godine na letu iz Istanbula prema Nevşehiru, a njihov glasnogovornik je tada objasnio kako je nos zrakoplova napravljen od mekšeg materijala kako bi lakše apsorbirao udarac u avion. Zbog toga nema nikakve opasnosti za putnike kada se ptica zabije u trup, krilo ili nos, za razliku od udarca u motor zrakoplova.

Izvor: Večernji.hr

 

Podijeli objavu