Podijeli objavu

U predivnoj luksuznoj Vili Castello pored Opatije, u kojoj se donedavno opuštao Ivica Todorić, sad će uživati otac i sin Trnka.

Trnke su veliki slovački poduzetnici, a otac Miroslav je poznat po tome što ga zovu i slovački Bill Gates. Sličnost s američkim osnivačem Microsofta je da je on osnovao najveću informatičku tvrtku u Slovačkoj – ESET. Oni su najpoznatiji po antivirusnoj zaštiti, a najpoznatiji program im je NOD32, koji je popularan i u Hrvatskoj.

Sin Michal bavi se i biznisom s nekretninama te je upravo njegova tvrtka ponudila najbolju cijenu za bivšu Todorićevu vilu pored Opatije. Nakon što je Agrokor preuzela izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom, odlučili su prodati vilu koju je Agrokor kupio za svojega Gazdu. Početna cijena je bila sedam milijuna eura, a Trnka je ponudio 8,1 milijun eura i trebala bi pripasti njemu. Ramljak je rekao da je kupac vlasnik najveće slovačke IT kompanije, a preko naših izvora iz Slovačke nam je i potvrđeno da je Trnka dao ponudu. No ugovor još nije potpisan pa u Agrokoru kažu da to ne mogu potvrditi.

– Nažalost, izvanredna uprava ne može u ovom trenutku, prije nego što je ugovor potpisan, objaviti tko je kupac. Zasad je dobivena tek suglasnost privremenog vjerovničkog vijeća da se vila proda najboljem ponuđaču – odgovorili su nam iz Agrokora.

Sama vila se prostire na 400 četvornih metara, a oko nje su prostrano dvorište i park. Izolirana je i nitko nije imao pristup osim Todorića. Agrokor ju je prije 20 godina platio 11 milijuna kuna, a istražitelji su tek sad otkrili da su i trošili novac na njezino uređenje iako je tvrtka nije koristila.

Izvor: 24 sata

Podijeli objavu