Podijeli objavu

            Na pitanje je li mu drag Čović, Bešlić je rekao; “Čović mi je drag, ali draža mi je operativa Hase Pekušića!”

U tom duhu želim reći sljedeće, da je raj moguć svjedoči nam ’95 godina kada su nam mnogi pokazali kako se otima

državna imovina i troši naš državni novac. Takvih je bilo i ostalo do danas, od Slezaka, Oručevića, Prlića, Brajkovića,

Prskala, Tomića, Knezovića, Grbešića, Jelavića, Lijanovića,!

Među najsnažnijim, među najvažnijim kotačima bio je, svjedočim to osobno u ime gradske uprave Mostara, naš

Haso Pekušić.

Hvala ti Haso za sve ..,

Hvala ti prijatelju za sve ..,

Hvala ti dobročinitelju za sve !

Kao i svim dobročiniteljima od ’95. godine do danas; rekao bi Ljubo s oltara gradske blagajne, da mu se pružila prigoda

kao fra Ševi na otvaranju pučke kuhinje.

Naravno da Haso i Ljubo nisu budale i plijen ne dijele sebično na dvoje. Ima tu novaca i za gradski HDZ i za isti taj

SDA, a u tim strankama se hijerarhija uvijek poštovala pa se ne treba sumnjati da prste oblizati mogu i Dragan i Bakir!

Pa onda neka netko kaže da grad  ne može funkcionirati bez izbora?

Može, može, itekako može i funkcionira, a što ti narode gradski ne prepoznaješ to, to je znak da je gradom ovladao seljački mentalitet.Dok vi, koji ste jučer došli u grad, shvatite da vam je stan blagovaonica i spavaonica, a dvorište-avlija; parter oko zgrade,trotoar, park…do tada će vam ovi već pobrojani i te površine zadračiti i na njima naćuriti arhitektonske nakaze gore i od onih iz 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća.

Pitate se kuda sve to vodi?

Pa gospodo građani, prošetajte gradom, ma koliko prljav bio, vaš je, i uvjerite se da sve nabrojano nikud ne vodi, a i da vodi pitam se kuda bi moglo proći?

Moćni Ljubo i još moćniji Haso, raskopali grad, a pritom iz samo njima znanog hira, u grad se ne može niti preko starijih,a niti preko tek izgrađenih mostova!To što mostovi ništa ne spajaju i nije neobično u ovom gradu, novost je da bulevarom Hrvat i Bošnjak prokopaše samo jedan rov.Da su to napravili ’93. godine vječnu slavu bi stekli, jer iz jednog rova dvije vojske ne bi udarile po sebi. Ili ipak bi? Ma ne bi da su njima zapovijedali Haso i Ljubo.

Nego ostavimo ’93. i okrenimo se bogu, ali preko nekog hodže ili fratra, kojeg će bog kao normalna prihvatiti, jer ljudi,

godina je ušla u jedanaesti mjesec, narod kaže nikad kiša na nebu nije ostala. Kuku ti je nama ako pljusne, a evo je, po Hasinim rovovima i Ljubinim zatrpanim šahtovima.Najebaše Gretini sejaci, a da se Neretva  ne izli!

Tko voli Mostar, a ja jesam, mora onda pronaći i neku svijetlu točku.

Ljubo čestitam, nadmašio si i Muju Komadinu i Bečkog cara, neka se zna tko je inženjer! Cijela Austro Ugarska napravi jedan

Rondo u četiri desetljeća, a ti u četiri (ma koji više) mjeseca, pet ili šest.

Za ovog tvog vremena promet je ulicama veći, pa se vjerojatno u toj činjenici krije način uređenja trotoarskih površina. Stara gradska gunđala kažu da su neravna i da je kvaliteta ploča loša! Gunđala… Mislio si ti na sve pa i na navike onih koji su debitanti na gradskim pločnicima, a hrapava struktura, zamisili da se konju oklizne?

Da, gunđala ili šta “brate” znaju, rekli bi oni što svako jutro okupiraju Elektroprivredu, HTeronet i Aluminijski?

Rekoh, ništa ti zamjeriti ne mogu, pa kada te nitko ne pita, što bih te ja pitao; Kada će sportska “gradska” dvorana biti gotova?

Koliko renti i naknada za uređenje građevinskog zemljišta  u gradsku kasu uplatiše Mepas, Vranica, HP-Investing, tvoj prijatelj Ante Vidačak, KEŠ (e da, oni daju u kešu, pardon) i njima slični?

Neću te to pitati, opet u inat gradskim gunđalima, ali moram pitati kao istinskog intelektualca, koji zaista nije, za razliku od većine u gradskoj upravi, obrazovanje kupovao u visokoškolskim ustanovama zvanim “NIKAD NIJE KASNO”, Ljubo, zar ćeš ući u povijest kao gradonačelnik koji je djeci ukrao školsku zgradu? Zar ćeš ostati pravednik koji napravi u istočnom djelu  dvije osnovne škole (Zalik i Gnojnice) koje više vrijede, tj. koštaju od svih postojećih u zapadnom djelu grada.

Zar ćeš, zar ćeš? E da, rekoh neću te pitati?

Zagreb je uvijek bio veći, ali nikada ljepši grad od našeg Mostara, pa kada već vladaš njime, dugo kao i tvoj prijatelj

Bandić Zagrebom, daj ga umij, za početak ga operi, ima Ljubo onih koji žele nešto i od Aleksina, Hamzina ili Vladina Mostara.

Kada već ne vodiš računa o nama domaćim, ne mogu reći biračima, izbora nema, onda razmišljaj o dojmovima onih koji dolaze u grad kao gosti, turisti, siguran sam da imaju svoje Mepase i Hotel Mostare, ali Neretvu, Radobolju, Bunu… E toga nigdje nema!

I, molim te, završi mi kuću Muje Komadine, tamo je mjesto gradonačelniku, nije bahato kada to budem da u njoj živim,

Mostarac sam!

 

piše, Mostarski Brato

Podijeli objavu

Odgovori