Podijeli objavu

U Budimpešti su danas potpisani Sporazum o uzajmanom izuzimanju od viza za nositelje običnih putovnica između Bosne i Hercegovine i NR Kine i Sporazum o poljoprivrednoj suradnji Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede NR Kine, prenosi Anadolu Agency.

Sporazumi su potpisani u okviru 6. Samita 16 premijera zemalja centralne i istočne Europe.

Ovim sporazumom državljani BiH i NR Kine, nositelji važećih biometrijskih putovnica, biti će oslobođeni obveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorije druge ugovorne strane tijekom boravka do 30 dana.

Zaključivanjem  sporazuma otvara se proces intenzivne komunikacije bh. institucija kao i biznis zajednice u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u objema zemljama, uz promoviranje ekonomske, znanstvene i tehnološke suradnje u ovim oblastima.

Tijekom ceremonije potpisivanja bilateralnih sporazuma potpisan je i Ugovor o kreditu između Elektroprivrede Bosne i Hercegovine i kineske EXIM banke vezan za projekat izgradnje termoelektrane kapaciteta 450MW “Blok 7” Termoelektrane “Tuzla”.

Izvor: Anadolu Agency

 

Podijeli objavu