Podijeli objavu

Živimo brzo, nerijetko smo pod stresom, a, ako ćemo iskreno, vjerojatno smo i češće umorni, razdražljivi, pa i bolesni nego što su to bile generacije prije nas. Prije nego posegnete za tabletom, sjetite se kako su to rješavale naše bake.

Uvin H, sljez, kamilica, kadulja čajevi su koji sadrže ljekovito bilje za sprječavanje raznih upala, tegoba i prehlada koje nas čekaju u ovim hladnim danima. Osim, ljekovitih sastojaka čajevi su odlični za smirenje i grijanje.

Aromatično i prirodno uzgojeno bilje preliveno vrućom vodom savršen je lijek za tijelo koje je izgubilo svoj imunitet. Otkrijte koje odabrati i s kojim tegobama vam može pomoći.

UVIN H ČAJ

List medvjetke, list breze, zelen vrijeska i drugo ljekovito bilje koje se nalazi u uvin h čaju pomaže u liječenju infekcija mokraćnog sustava kao što su cistitis, uretritis i nefritis. Već stoljećima ovo bilje djeluje kao blagi diuretik i pomaže u smanjenju nakupljanja mokraćne kiseline uz to sve ublažava bol mjehura.

ČAJ OD SLJEZOVOG KORIJENA I SLJEZA

Možda vam čaj od sljezovog korijena i sljeza zvuči nepoznato, ali sljez itekako ima blagodati koje će vam pomoći kod tegoba dišnog, probavnog i urinarnog sustava. Bogat sluzi, sljez se smatra jednim od najboljih oblagača sluznice te je na taj način štiti od raznih iritacija. Umiruje kašalj, regulira stolicu, a koristi se kod problema s mokraćnim mjehurom i upala bubrega. Ukoliko ga pomiješate s kamilicom smiruje akutne upale želučane sluznice.

MENTA

Kako sama riječ kaže, čaj od mente sadrži velike količine mentola koji je poznat po svom svježem mirisu. Upravo je taj miris ono što aktivira receptore osjetljive na hladnoću i na taj način se javlja osjećaj hlađenja. Pozitivno djeluje i na perut, protiv nadimanja, a pomaže bržoj probavi hrane. Svojim analgetskim svojstvima opušta i djeluje na simptome iritabilnog crijeva, proljeva i želučanih grčeva.

KADULJA

Latinsko ime kadulje glasi Salvia Officinalis što znači spasiti ili liječiti. Zanimljivo je da je bila glavni sastojak smjese za balzamiranje, a koristilo ju se i za liječenje krvarenja, groznice, mokraćnih kamenaca i neredovitih menstruacija. Ima antibakterijsko i antigljivično djelovanje, odlična je za izbacivanje sluzi iz organizma, a koristi se u liječenju afti i karijesa.

Izvor: Živim.hr

Podijeli objavu