Podijeli objavu
Kolega Katerine Tihonove iz svijeta akrobatskog rock’n’rolla prvotno je potvrdio da je ona mlađa kći ruskog predsjednika, no nakon što je agencija Reuters objavila vijest o tome, povukao je svoj komentar rekavši da nije dobro čuo pitanje.
Agencija Reuters je po drugi put u dvije godine pisala, navodeći izvor, o vezi Tihonove s predsjednikom, da bi potom izjave bile javno opovrgnute.
Potpredsjednik Svjetske rock’n’roll konfederacije (WRRC) za pravna pitanja Manfred Mohab rekao je agenciji Reuters u razgovoru u nedjelju da poznaje Tihonovu kroz njihovu suradnju u predsjedništvu WRRC-a.
“Da. Poznam je, naravno”
Na pitanje zna li je li Tihonova Putinova kći on je odgovorio: “Da. Poznam je, naravno.” Na ponovljeni upit klimnuo je glavom i potvrdio rečeno.
Kremlj i Tihonova nisu odgovorili na zahtjeve za komentarom.
Nakon što je Reuters u utorak objavio članak Mohab je telefonirao Reutersu i rekao: “Ne mogu potvrditi da poznam Putinovu kćer. Nemam ništa s njima.”
“Siguran sam da smo imali nesporazum”
Na pitanje zašto je ranije rekao da je Tihonova Putinova kći Mohab je rekao: “Vjerujte mi, bilo je tako bučno u dvorani da mnoge stvari ne mogu razumjeti, a druge osjećam da nisam dobro razumio. Tako da nije sigurno da sam vam dao prave odgovore.”
Mohab je rekao da ima problema sa sluhom. “Siguran sam da smo imali nesporazum.”
U 2015. je Andrej Akimov, zamjenik predsjednika uprave ruske Gazprombanke, agenciji Reuters rekao da je Tihonova Putinova kći, ali je kasnije opovrgnuo izjavu.
Vodi projekte na moskovskom državnom sveučilištu
Putin, bivši obavještajac KGB-a, poznat je po čuvanju svog privatnog života i nastojao je da svoje dvije kćeri, Mariju i Katerinu, drži dalje od očiju javnosti.
Iako se o identitetu 31-godišnje Katerine naširoko pretpostavlja, to sama Tihonova, Kremlj ili njegovi predstavnici nikada nisu potvrdili.
Katerina Tihonova istaknuta je ličnost u svijetu akrobatskog rock’n’rolla i vodi javno financirane projekte na moskovskom državnom sveučilištu.
Izvor: Reuters
Podijeli objavu