Podijeli objavu

Kako javlja Reuters, pozivajući se na izvore iz vojske Južne Koreje, Sjeverna Koreja ispalila novi balistički projektil.

Za Reuters je ista informacija potvrđena i od strane američke vojske koja je također detektirala da je Sjeverna Koreja ispalila još jedan projektil.

21:04 Iz Pentagona su izvijestili kao ispaljeni projektil nije predstavljao opasnost za SAD, njihove teritorije i saveznike.

21:00 Kako prenosi Reuters pozivajući e na izvješće Pentagona, prema prvim procjenama, Sjeverna Koreja je testirala još jedan interkontinentalni balistički projektil koji je letio oko 1.000 kilometara, prije nego što je pao u Japansko more.

20:45 Očekuje se kako će se predsjednik Trump uskoro obratiti novinarima povodom najnovijeg testiranja projektila iz Sjeverne Koreje.

20:35 Reuters javlja kako vlada Japana procjenjuje da je projektil bio u zraku 50 minuta prije nego što je sletio u njihovu ekskluzivnu ekonomsku zonu.

20:25 Južna Koreja tvrdi da je njihova vojska odgovorila vojnom vježbom.

20:20 Reuters javlja i kako su iz Bijele kuće poručili da je predsjednik obaviješten o nanovijem lansiranju projektila dok je projektil još bio u zraku.

20:19 Prema izjavama iz južnokorejske vojske, BBC prenosi kako surađuju s vojskom SAD-a kako bi analizirali putanju ispaljenog projektila.

20:12 Iz ministarstva obrane Japana poručili su kako je projektil najvjerojatnije sletio u more kraj Japana, u ekskluzivnu ekonomsku zonu.

20:09 Premijer Japana, Shinzo Abe, sazvao je hitni sastanak kabineta nakon što je Sjeverna Koreja ispalila još jednu raketu u smjeru Japana, javlja Reuters.

20:00 Kako je Reuters javio ranije danas, Japan je zabilježio radijske signale koji su upućivali na to da bi Sjeverna Koreja uskoro mogla lansirati novu raketu. Ipak, njihov izvor rekao je i kako takvi signali nisu neobični te kako sama njihova pojava nije dovoljna da se zaključi hoće li do lansiranja doći.

19:55 Raketa je lansirana iz mjesta Pyonsong, potvrdili su iz južnokorejske vojske.

19:50 Kako javlja BBC, južnokorejska novinska agencija, Yonhap, potvrdila je da je raketa otišla istočno, u smjeru Japana. Nije jasno koliko je letjela i je li preletjela Japan kao ranije ove godine.

19:40 Sjeverna Koreja ispalila je još jednu balističju raketu nakon gotovo dva mjeseca pauze u testiranjima, prenosi Reuters pozivajući se na izvore iz vojske Južne Koreje.

Izvor: Reuters

Podijeli objavu