Podijeli objavu

Njemačka policija evakuirala je Božićni sajam i okolno područje u Potsdamu, gradu u blizini Berlina, kako bi istražila sumnjivi predmet, objavila je lokalna policija u petak na svom Twitter profilu, a kasnije je potvrdila da on sadrži eksplozivni materijal.

Policija je otkrila kako su na mjestu događaja specijalne postrojbe koje istražuju predmet koji su novine Potsdamer Neueste Nachrichten opisale kao paket dug 40 i širok 50 centimetara koji je dostavljen u ljekarnu u blizini sajma.

Novine pišu kako je policija u 14:30 po lokalnom vremenu dobila obavijest nakon što je jedan zaposlenik otvorio paket u ljekarni i vidio sumnjive žice i elektroničke komponente.

Božićni sajmovi su se u ponedjeljak otvorili diljem zemlje u sklopu sezone blagdana, a štite ih snage sigurnosti i betonske barijere. U Njemačkoj ima oko 2600 takvih sajmova.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere ovog je tjedna naglasio kako je Njemačka pojačala razmjenu informacija između federalnih i državnih službenika, te da je poduzela dodatne korake kako bi ojačala sigurnost nakon niza propusta u berlinskom slučaju.

Izvor: Potsdamer Neueste Nachrichten

 

Podijeli objavu