Podijeli objavu

Ona je uspjela u nečem što još nikome nije, Mikayla Holmgren (22) jedina je djevojka s Downovim sindromom koja je došla do finala državnog natjecanja za Miss USA. Za natjecanje se pripremala i najavljivala ga dugo. Ušla je u državno natjecanje i ostala do samog finala.

Ne samo da je sudjelovala nego je osvojila dvije titule: Spirit of Miss USA i Director’s Award. “Bila sam stvarno šokirana, plakala sam. Napredovala sam od izbora ljepote za ljude s posebnim potrebama do najvećeg natjecanja na svijetu. To je pomalo ludo”, kazala je Mikayla.

Nastupi pred ljudima nisu joj strani, od svoje šeste godine pleše, no ovaj izbor do sada joj je bio najveći izazov. “Želim svima pokazati što znači inkluzija, da netko s posebnim potrebama može ostvariti svoje snove”, rekla je misica.

Osim što pobjeđuje na natjecanjima ljepote, Mikayla je ambasadorica neprofitne organizacije Best Buddies, koja se zalaže za poboljšanje života ljudi s intelektualnim i razvojnim invaliditetima piše Bored Panda.

“Mikayla je nevjerojatna mlada žena s mnogo postignuća. Ona je primjer što Miss USA traži od svojih natjecateljica”, rekla je izvršna ravnateljica izbora Miss Minnesote USA Denise Wallace.

Izvor: Bored Panda

 

Podijeli objavu