Podijeli objavu

Završena je obdukcija nad tijelom Slobodana Praljaka, generala Herceg-Bosne koji si je nakon izricanja presude oduzeo život ispivši otrov.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije Slobodan Praljak je u krvi imao kalijev cijanid, objavilo je nizozemsko tužiteljstvo.

Glasnogovornik haškog suda radnije je demantirao navode prema kojima je Praljak preminuo još u sudnici dok ovi preliminarni rezultati obdukcije ukazuju na to da je smrt nastupila u vrlo kratkom vremenu.

Istraga nizozemskog tužiteljstva mora se nastaviti kako bi li se utvrdilo tko je Praljku dostavio otrov kao i kako je taj otrov Praljak uspio unijeti u sudnicu.

Kalijev cijanid (KCN) iznimno je jaki otrov iz skupine cijanida čijih svega 0.2g može izazvati smrt kod čovjeka težine do oko 70 kilograma. Cijanid se krvlju širi do drugih organa brže od bilo kojeg drugog otrova.

Podsjećamo, nakon što mu je žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju potvrdilo osuđujuću presudu Slobodan Praljak je ustao i rekao: ‘General Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu’, potom je ispio otrov i nedugo nakon toga preminuo.

Izvor: Danas.hr

 

 

Podijeli objavu