Podijeli objavu

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u neugodnoj skupini D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, u kojoj je nositelj Argentina, a preostali protivnici će nam biti Island, te Nigerija, protiv koje ćemo igrati na startu.

Iz zdjele u kojoj su bile smještene reprezentacije iz druge jakosne skupine kuglice je izvlačio legendarni Diego Maradona, a Hrvatsku je izvukao kao četvrtu te je smjestio u skupinu sa svojom Argentinom.

Za treću jakosnu skupinu bio je zadužen slavni Brazilac Cafu, a u skupinu D smjestio je Island, naše dobre znance iz kvalifikacija za ovo natjecanje.

Prvenstvo će otvoriti domaćin Rusija protiv Saudijske Arabije. Ovaj put nema klasične skupine smrti, ali već prvo kolo donosi jednu od najuzbudljivijih mogućih utakmica između Španjolske i europskog prvaka Portugala.

Protiv Argentine Hrvatska je igrala četiri puta te ostvarila po jednu pobjedi i remi uz dva poraza, među kojima i onaj u skupini na SP-u 1998., koja je završila “vatrenom” broncom. Island smo dobili četiri puta u šest pokušaja, uz po jedan remi i poraz. U ovim kvalifikacijama Hrvatska je slavila na Maksimiru 2-0, ali izgubila u Reykjaviku 1-0. Nigerija je jedan od rijetkih sudionika smotre u Rusiji s kojim “kockasti” još nikad nisu igrali.

Prvu utakmicu Hrvatska će igrati 16. lipnja u Kalinjigradu protiv Nigerije, slijedi Argentina 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu, a 26. lipnja protivnik je Island u Rostovu.

Prođe li skupinu D kao prva, Hrvatska će u osmini finala igrati s drugoplasiranim iz skupine C, u kojoj su Francuska, Australija, Peru i Danska, i to opet i Nižnjem Novgorodu, a do kraja će biti u donjem dijelu kostura. Budemo li drugi u skupini, igramo s pobjednikom skupine C u Kazanju i nastavljamo SP u donjem dijelu ždrijeba.

SKUPINA A

Rusija
Saudijska Arabija
Egipat
Urugvaj

SKUPINA B

Portugal
Španjolska
Maroko
Iran

SKUPINA C

Francuska
Australija
Peru
Danska

SKUPINA D

Argentina
Island
HRVATSKA
Nigerija

SKUPINA E

Brazil
Švicarska
Kostarika
Srbija

SKUPINA F

Njemačka
Meksiko
Švedska
Južna Koreja

SKUPINA G

Belgija
Panama
Tunis
Engleska

SKUPINA H

Poljska
Senegal
Kolumbija
Japan

Izvor: 100posto.hr

Podijeli objavu