Podijeli objavu

Apple će dizajn čipova i sustava za upravljanja energijom uzeti u svoje ruke tako da u budućnosti možemo očekivati puno duže trajanje baterije iPhonea.

Iako su novi modeli iPhonea predstavljeni prije nešto više od dva mjeseca, Appleovi inženjeri već naporno rade na modelima za sljedeću godinu – nedavno su objavljene glasine kako možemo očekivati tri nova modela koji će imati ekrane od 5,8 do čak 6,5 inča, a dva modela trebala bi imati OLED ekrane.

Ovog tjedna objavljene su nove glasine o nekim velikim promjenama koje možemo očekivati ispod haube budućih telefona, a neki novinari vjeruju kako bi te promjene mogle Appleu donijeti veliku prednost na tržištu u odnosu na ostale kompanije čiji uređaji rade na Androidu.

Naime, čini se kako su u Appleu odlučili riješiti jedan od najvećih problema pametnih telefona i općenito gadgeta – bateriju, odnosno njeno prekratko trajanje. Tim Cook i ekipa već su počeli s razvojem vlastitog dizajna za čipove i sustav upravljanja energijom – ovaj sustav upravlja baterijom, kontrolira punjenje iPhonea i potrošnju energije, a za proizvodnju ovih čipova navodno će biti zadužen TSMC, piše Zimo.co.

Na stranici BGR kažu kako bi ovo mogao biti najnapredniji sustav upravljanja baterijama u cijeloj industriji koji će kvalitetnije pratiti i upravljati potrošnjom energije brojnih komponenta. Osim boljeg upravljanja, novi bi sustav upravljanja baterijom mogao ubrzati i punjenje baterije – putem kabela i bežično. Prema dijelu izvora upoznatim s planovima Applea koji su, naravno, anonimni, ova kompanija pokušat će već sljedeće godine isporučiti dio telefona s novim čipovima, no drugi izvori su manje optimistični i kažu kako ovaj novitet možemo očekivati u novim modelima iPhonea tek 2019. godine.

U svim ovim izvještajima, ipak, nema nikakvih podataka o brojkama koje najviše zanimaju korisnike – koliko će baterije duže trajati u odnosu na sadašnje modele, a ako razlike budu osjetne, to će biti opcija zbog koje bi dio korisnika mogao zamijeniti Androide s iPhoneom. Kako je riječ tek o prvim glasinama vezanim uz Appleove planove s baterijama, tijekom sljedeće godine očekujemo brojne nove neslužbene informacije o tim novitetima, kao i brojne nove glasine oko modela iPhonea koje će ova kompanija predstaviti tijekom sljedeće godine.

Izvor: Zimo.co

Podijeli objavu