Podijeli objavu

Ovogodišnje izdanje manifestacije Advent u Mostaru otvorit će u nedjelju svoja vrata na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru i šetnici Nikole Šubića Zrinskog i trajat će do 1. siječnja. U 17.20 sati se pali prva adventska svijeća na Rondou, odakle će u 17.30 krenuti defile u kojem će sudjelovati “Mostarske mažoretkinje”,”Puhački orkestar”, a za njima u kočiji s konjima ići će sveti Nikola.

Službeno otvaranje vrata Adventa planirano je u 18.30 sati uz koncert vokalno instrumentalne skupine Otkrivenje. Nakon njih u 19.30 za zabavu je zadužena popularna mostarska Sinergija. Mostarci će i ove godine imati priliku uživati u bogatom programu u predbožićno vrijeme.

Svaki dan od deset sati ujutro, kada se otvaraju vrata Adventa u Mostaru, pa sve do 23 sata bit će aktivno i zabavno na binama i ulicama Adventa. Anamarija Jelonjić iz udruge “Advent” kazala je kako je glavni cilj i ove godine podariti blagdanski ugođaj građanima Mostara, a tijekom trajanja manifestacija bit će organiziran i niz humanitarnih akcija. U 29 dana trajanja Adventa, predstavit će se brojni izlagači, a novost ove godine bit će posebno disko klizanje i maskote iz crtanih filmova koje će razveseliti mališane.

”Najmlađi posjetitelji svaki dan imat će priliku uživati u predstavama za djecu. Mališani će moći uživati i u nastupima dječjih bendova, plesnih skupina, kreativnim radionicama, čitaonicama, pričaonicama, likovnim radionicama, radionicama tehničke kulture i projekcijama blagdanskih crtanih filmova”, rekla je Jelonjić.

Također, svake večeri oko 18.00 sati dijelit će se humanitarni obroci, a u toj akciji pomagat će mladi s posebnim potrebama, čime će dobiti priliku steći svoje prvo radno iskustvo. ”Ove godine širimo se na lokaciju šetnice Nikola Šubića Zrinskog u suradnji s Gradom Mostarom, gdje organiziramo festival za doček Nove godine. Zabava će trajati dva dana, 30. i 31. prosinca, a nastupat će Mostar Rock School, Blues Band, Zoster, Mostar Sevdah Euron i Sinergija”, kazala je Jelonjić. Udruga “Advent” ove je godine sklopila suradnju s Narodnom knjižnicom HNŽ-a, Centrom za tehničku kulturu, Dječjim vrtićima Mostar te Likovnom školom Gabrijela Jurkića, čiji će programi obogatiti manifestaciju.

Organizatori su istaknuli kako su ove godine osmislili i zabavan program za odrasle, u kojem će se svaki ponedjeljak predstavljati članovi i bendovi koji su prošli kroz Mostar Rock školu. Na Adventu će nastupiti, brojni, umjetnici, kreativci i glazbenici, koji će zajedno s Adventom u Mostaru vratiti duh zajedništva i međuljudske topline u Mostar. Advent u Mostaru posjetit će sv. Nikola, Djed Božićnjak, vilenjaci, a u suradnji s biciklistima iz Mostara, organizirat će se i tradicionalna biciklijada Djedova Božićnjaka/Mrazeva.

Izvor: Fena

Podijeli objavu