Podijeli objavu

Japan se priprema kupiti precizne rakete koje će toj zemlji po prvi put dati mogućnost da napadne sjevernokorejske raketne stanice, kazala su dva izvora koja su direktno upoznata s ovim pitanjem.

Japan planira od travnja odvajati novac iz svog budžeta radi ispitivanja je li njegovi borbeni avioni F-15 mogu lansirati projektile većeg dometa, uključujući projektil tvrtke Lockheed Martin Corporation koji može pogoditi mete na 1.000 kilometara udaljenosti, rekao je jedan od izvora, prenosi Reuters.

– Postoji globalni trend korištenja projektila dužeg dometa i normalno je da i Japan želi da razmotri njihovo posjedovanje – izjavio je izvor.

Japan također razmatra kupovinu projektila norveške kompanije “Kongsberg Defence & Aerospace” dometa 500 kilometara, koji bi nosili stealth lovci F-35.

Nijedna od ove dvije stavke nije uključena u prijedlogu budžeta od 5,26 biliona jena koji je izradilo japansko ministarstvo obrane, ali dodatna sredstva će biti dostupna kako bi se procijenila kupovina tih projektila, naveli su izvori.

Izvor: Reuters

Podijeli objavu