Podijeli objavu

-Cjelokupnoj hrvatskoj javnosti otvoreno i transparentno specificirajte na što je točno utrošeno 14 milijuna kuna do kraja 2016. i koliko je novca s istog računa potrošeno ove godine?, ističe se u priopćenju koje je poslao Dario Šimić i njegov tim. 

Nakon odustajanja od izgradnje nogometnog centra na Sveticama, HNS je dobio potvrdu od UEFA-e kako se preostala sredstva mogu prenamijeniti za obnovu igrališta hrvatskih prvoligaša. HNS je od UEFA za izgradnju kampa primio približno 52 milijuna kuna, a na računu je ostalo 38 milijuna kuna.

U jučerašnjem priopćenju Hrvatski nogometni savez pokušao je pojasniti nastale troškove na nesuđenom projektu Svetice. Iz Šimićeva tima nisu zadovoljni odgovorom:”Hrvatski nogometni savez slovi za jedan od najzatvorenijih nacionalnih nogometnih saveza u Europi pa se ‘ko pura dreku’ čude ako se javno propituje kako troše namjenski UEFA-in novac. Da je do točnih informacija lako doći, kako oni tvrde u svojem priopćenju, ne bi se to pitanje niti postavilo. Dakle gospodo iz HNS-a, lijepo vas molimo da cjelokupnoj hrvatskoj javnosti otvoreno i transparentno specificirate na što je točno utrošeno 14 milijuna kuna do kraja 2016. i koliko je novca s istog računa potrošeno ove godine?” 

Koliko je potrošeno na:
1) opsežnu izvedbenu dokumentaciju projekta
2) rušenje postojeće građevine
3) iskop zaštitne jame
4) tekuće troškova održavanja objekta (kojeg objekta?)
5) zahtjevno arhitektonsko rješenje
6) plaće zaposlenika tvrtke Svetice Sport d.o.o.
7) sve ostalo

“U proteklih pet godina mandata gospodina Šukera nije bilo novaca za obnovu igrališta prvoligaša, a sada odjednom novaca za to ima. Napretek. I za prvoligaše i za niželigaše. Upravo smo mi prvi javno kritizirali takvu politiku Saveza zagovarajući raspodjelu novaca za izgradnju regionalnih centara po cijeloj Hrvatskoj, umjesto guranja svih novaca u kontroverzni projekt u Zagrebu. Tada se HNS, u potpunosti lišen osjećaja za dijalog i argumentiranu raspravu nije uopće oglašavao već se je ‘o svakom trošku odnosio odgovorno i profesionalno”, stoji u priopćenju.

I ne samo to, već se na kraju HNS-ovog priopćenja lakonski tvrdi da ‘visina troškova ne iznenađuje bilo koga tko razumije proporcije ovakvog građevinskog projekta’ – kao da je HNS dosad realizirao iti jedan iole važan građevinski projekt onakvih proporcija i onako zahtjevnog arhitektonskog rješenja”, zaključuje Šimić.

Izvor: Hrt.hr

Podijeli objavu